Cambuursupporter laat selectie Go Ahead Eagles koekhappen

LEEUWARDEN Alles is mogelijk in het voetbal. Dat bleek ook dit seizoen weer in de Keuken Kampioen Divisie. Dat Cambuur zou promoveren, was al snel duidelijk. Maar dat Go Ahead Eagles als tweede zou eindigen en daardoor ook de overstap naar de Eredivisie zou maken, had bijna niemand verwacht. Behalve… Alfred Lehmann.

De Cambuursupporter liet een paar weken voor de slotdag van de competitie op Facebook al weten dat de Eagles zouden promoveren, terwijl De Graafschap verreweg de beste papieren had. Lehmann kreeg gelijk. De ploeg van trainer Mike Snoei morste aan de lopende band punten. Na gelijke spelen tegen Almere City FC (2-2), Cambuur (1-1) en Jong Ajax (1-1) kwam De Graafschap ook tegen Helmond Sport niet verder dan 0-0. Daardoor liepen de Achterhoekers directe promotie mis en trok Go Ahead aan het langste eind.

Lehmann, die de Deventer ploeg bij promotie oranjekoek had beloofd, reed afgelopen week naar het stadion aan de Vetkampstraat en overhandigde Kees van Wonderen, trainer van de Eagles, een doos met gebak. Het was een ‘veilige’ toezegging van Lehmann die namelijk acht jaar geleden zijn lesje wel leerde. In aanloop naar belangrijke wedstrijden van Cambuur en Go Ahead gaf hij toen aan om een hele week Deventer koek te zullen eten als beide clubs zouden winnen. Dat gebeurde. Cambuur promoveerde in 2013 met dank aan de Eagles die op de slotdag van de competitie met 3-1 wonnen van Volendam. Lehmann werd het ‘koekiemonster’ van Leeuwarden.

Dus dit keer geen Deventer koek? Alfred Lehmann lacht. ,,Nee, aan een dergelijke voorspelling heb ik me niet meer gewaagd. Na drie dagen kreeg ik al last van verstoppingen. Nu moesten de Eagles aan de bak en zelf koekhappen. Oranjekoek. Dat leek me beter.’’