Kampioen Cambuur beëindigt topseizoen met zege op NAC

LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft het seizoen 2020/2021 in stijl af weten te sluiten. In eigen stadion waren de geel-blauwen woensdagavond met 3-2 te sterk voor De Parel van het Zuiden.

De Leeuwarder voetbaltrots pakte de 29ste overwinning en schroefde het seizoenstotaal aan punten daarmee op naar 92 (!). De overige vijf punten werden vergaard middels gelijke spelen. Slechts viermaal stonden de manschappen van trainer Henk de Jong met lege handen. Het doelsaldo is super: 109-36. Bovendien werd dankzij het fraaie slot óók nog de vierde periodetitel in de wacht gesleept !

Wedstrijdverloop

Beide teams zochten de aanval in de openingsfase en dat leidde al snel tot kansen. Zo dwong Kaj de Rooij keeper Sonny Stevens tot een redding in de zesde minuut, en dertig tellen later schoot Giovanni Korte de bal rakelings naast het doel van keeper Nick Olij. In de achttiende minuut mikte Korte de bal wél tussen de palen én ook nog tegen de touwen, maar wegens buitenspel mocht dat feestje niet doorgaan. Vervolgens golfde het spel veelvuldig op en neer. In de 36ste minuut was Syndey van Hooydonk namens NAC het eindstation van een vlotte combinatie: 0-1. In de 42ste minuut kreeg Michael Breij een riante mogelijkheid om de achterstand ongedaan te maken. Olij keerde de inzet met een geweldige reflex.

De Leeuwarders begonnen met Nick Doodeman voor Giovanni Korte aan de tweede helft.

Amper uit de kleedkamer had Lewis Fiorini een vrije doortocht richting het doel van SC Cambuur. De mee opgekomen middenvelder schrok kennelijk van de luxe en schoot veel te vroeg én tevens naast. Het bleek een voorbode van wat zou gaan komen, want in de vijftigste minuut rondde Kaj de Rooij een counter gedecideerd af: 0-2. Robert Mühren was voorts tweemaal binnen een minuut gevaarlijk. Op aangeven van Antonia schoot hij krap aan naast en een uithaal vanaf randje '16' werd geblokt. In de 66ste minuut vond Mühren doelman Olij op zijn weg. Uit dezelfde aanval had volgens velen de bal op de stip gemoeten na een overtreding, maar arbiter Kooij besloot anders. Een volgende aanval leverde een dot van een kans op voor Erik Schouten en opnieuw toonde Olij zijn klasse op de doellijn. Meteen daarna maakten de Leeuwarders een aanval wél af. Mitchel Paulissen bracht - op aangeven van Mühren - de spanning terug: 1-2. Twee minuten later vond ook Sambissa Olij op zijn weg. In de 83ste minuut kwamen de geel-blauwen op gelijke hoogte. Robert Mühren prikte nummer 37 (!) van het seizoen binnen: 2-2. In minuut 85 was Mühren wederom trefzeker. De topschutter kopte nummer 38 (!) van het seizoen binnen: 3-2. In de extra tijd moest NAC met tien man verder omdat Robin Schouten tegen een tweede geel en dus rood aanliep. Aan de stand zou niets meer veranderen en dus sloot kampioen SC Cambuur het topseizoen 2020-2021 geheel in stijl af. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch ('79 Pouwels), Schouten, Bangura, Hoedemakers ('68 Ter Heide), Breij ('55 Paulissen), Maulun, Antonia ('55 Sambissa), Mühren, Korte ('46 Doodeman)

Karakteristieken

Uitslag: 3-2 (0-1)

Scoreverloop: 0-1 Van Hooijdonk ('36), 0-2 De Rooij ('50), 1-2 Paulissen ('68), 2-2 Mühren ('83), 3-2 Mühren ('85)

Scheidsrechter Joey Kooij gaf geel aan Breij, Hoedemakers (SC Cambuur) en Robin Schouten 2x, El Allouchi (NAC).

Aantal toeschouwers: 0

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut