Van Lokven naar Olympisch kwalificatietoernooi karate

LEEUWARDEN - Samantha van Lokven mag namens Nederland een poging gaan wagen om een ticket voor de aankomende Olympische Spelen in Tokyo te bemachtigen in de categorie female kata.

Het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) wordt van 11 tot en met 13 juni gehouden in de Franse hoofdstad Parijs. Samantha van Lokven is namens de Karate-do Bond Nederland geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen in de discipline kata dames. Een unicum, want karate staat als sport voor het eerst op de lijst voor de Olympische Spelen.

De tienvoudig Nederlands kampioene is ontzettend blij dat het haar gelukt is om hiervoor in aanmerking te komen. ,,De Olympische Spelen is het hoogst haalbare en ik ga er alles aan doen om een ticket te bemachtigen."

Voorafgaand aan het Olympisch kwalificatietoernooi, zal van 19 tot en met 23 mei nog het EK plaatsvinden in Porec, Kroatië. Van Lokven behaalde in 2019 een zevende plaats van Europa en greep dus naast de medailles. In 2020 kon er vanwege covid-19 geen EK worden georganiseerd, dus hoopt ze nu haar prestatie te verbeteren en een medaille te pakken. Van Lokven traint al jaren onder leiding van de Leeuwarder sportschoolhouder Raymond Snel.