CPO Mantgum neemt cheque Stimuleringsfonds Rabobank in ontvangst

MANTGUM - Elmer de Wit, voorzitter van CPO Mantgum, heeft onlangs uit handen van Rikkert Besselse, manager Financieel Advies Rabobank, een cheque ter waarde €7500,- in ontvangst mogen nemen. Rabobank uit daarmee haar waardering voor de inzet van bewoners van Mantgum en omgeving om het woningaanbod in Mantgum te vergrootten.

,,Juist het feit dat mensen zelf het initiatief nemen en samen optrekken om een oplossing te vinden voor het grote tekort aan betaalbare woningen spreekt aan", aldus Rikkert Besselse. ,,Dat daarbij gekozen wordt voor toekomstbestendig en duurzaam bouwen past helemaal bij de doelen van Rabobank." Samen met Financieel Adviseur Louis Sibma is Rikkert Besselse contactpersoon van Rabobank voor het project CPO Mantgum.

Veel dorpen in Friesland hebben moeite voorzieningen op peil te houden. Verenigingen zien een teruglopend ledenaantal, en steeds meer lokale ondernemers sluiten de deuren. Jongeren vertrekken omdat er geen passende woonruimte beschikbaar is. De vraag naar nieuwe woningen is in de hele provincie groot, waarbij het de uitdaging is om toekomstbestendig en duurzaam te bouwen. CPO Mantgum speelt in op deze issues door zelf de handen ineen te slaan. Doel is tien tot twaalf woningen te bouwen aan de rand van het dorp. Zowel nieuwkomers, als verhuizers binnen het dorp zorgen voor een beweging in de lokale woningmarkt. Elmer de Wit: ,,CPO Mantgum geeft invulling aan uitbreiding van het woningaanbod. We bouwen duurzaam én dragen bij aan de leefbaarheid van de regio."