Asieldier van de week | Sivar

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Sivar, een leuke bulldog met wel een kleine gebruiksaanwijzing.

Sivar is een gecastreerde Amerikaanse Bulldog reu van vijf jaar jong. Hij is een heerlijke lompe goedzak die helaas echt te lomp was voor de kleine kindjes in huis. We zoeken voor Sivar een gezellig huishouden waar veel tijd voor hem zal zijn.

Sivar is vriendelijk, lief en een heel gezellige en aanhankelijke aanwinst voor het huishouden. Eenmaal gewend in huis zal hij zijn huis en mensen wel goed bewaken. Hier in de opvang zien we ook dat Sivar duidelijk een voor- en afkeur heeft voor mensen.

Voor kleine kinderen is Sivar dus echt veel te sterk en lomp, maar bij kinderen vanaf een jaar of twaalf zal hij waarschijnlijk een stuk minder problemen geven. Maar houd er ook dan wel rekening mee dat zij hem niet uit kunnen laten!

Sivar is goed getraind en kent de basiscommando’s. Ook spelen vind hij helemaal te gek. Dan komt hij los, en zie je ook zijn vrije en ontspannen kant. Hij vindt alles leuk om mee te spelen: touwen, takken, ballen, water. Ook zwemmen behoort tot zijn hobbies.

Hij kan prima even alleen thuis zijn, en is gek op buiten zijn. Een grote afgezette tuin zal dan ook echt een pluspunt zijn voor zijn nieuwe huis. Mee naar buiten is ook hartstikke leuk. Hij kan makkelijk mee in de auto en gaat graag mee op stap voor een mooie wandeling. Sivar kan
wel erg sterk zijn aan de lijn, maar kan ook keurig meelopen zonder trekken.

Sivar kan echt niet bij andere honden, hij kan dus niet naar het bos of een losloopgebied. Dat is voor alle partijen niet leuk. We raden sterk aan om hem uit te laten met een muilkorf. Sivar kan het best uitgelaten worden op rustige plekken waar hij weinig tot geen andere honden tegenkomt. Of gewoon lekker op zijn eigen erf, of in zijn eigen grote tuin uitgelaten worden.

Samenvattend is Sivar een leuke, lieve en vriendelijke reus. Een grote afgezette tuin of erf waar hij vaak in mag verblijven is een pre, spelen en knuffelen moeten tot de dagelijkse activiteiten behoren, en een warme zachte mand om lang in te kunnen snurken moet altijd klaar staan. In dit huis voor hem dus geen andere huisdieren, en geen kleine kinderen. 

Mocht u interesse hebben in Sivar, of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op de website: www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.