Poiesz Supermarkten haalt met sponsoractie fors bedrag op voor verenigingen in het Noorden

LEEUWARDEN - De Jeugd Sponsor Actie van 2021 is een enorm succes geworden. Weliswaar wegens corona met enige aanpassing en geen afsluitend Jeugd Sponsor Gala zoals andere jaren, maar Poiesz Supermarkten keert liefst €551.000,- aan sponsorgeld uit aan diverse verenigingen in het Noorden.

Sinds deze week kunnen alle deelnemende verenigingen hun cheques ophalen in de Poiesz supermarkt waar zij hebben deelgenomen.

Harrie Westra, Commercieel Directeur van Poiesz Supermarkten B.V. vertelt: ,,Juist in tijden van corona is het steunen van lokale clubs en verenigingen nodig. Want muziek, sport en cultuur verbindt, verbroedert en vermaakt. Daarom is het juist nu superbelangrijk om ze te steunen via de Jeugd Sponsor Actie. Als familiebedrijf van en voor het Noorden vinden we dit van groot belang. Aan de reacties van bestuursleden en ouders van jeugdleden merken we hoe belangrijk de extra financiële steun van de Jeugd Sponsor Actie is, juist in deze tijd."

Bij deze zestiende editie varieerden de sponsorbedragen van €698,- tot €1811,- met als grote winnaar Stichting Balansruiters Noordoostpolder. De Leeuwarder Reddingsbrigade eindigde op de tweede plaats met €1.613,-, gevolgd door Stichting Zwembad de Woldzoom met €1.535,- op de derde plaats. De deelnemende verenigingen konden de hoogte van het sponsorbedrag beïnvloeden door zoveel mogelijk Jeugd Sponsor Munten te verzamelen. In totaal is er dit jaar € 551.000,- aan sponsorgeld door Poiesz uitgekeerd.