Kampioen Cambuur niet voorbij De Graafschap in topper

LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft tegen De Graafschap vrijdagavond genoegen moeten nemen met een punt. In eigen stadion kwamen de geel-blauwen en de Superboeren een 1-1 gelijkspel overeen.

Eerder dit seizoen pakten Leeuwarders op De Vijverberg (0-2, red.) nog wel de volle buit.

Wedstrijdverloop

Cambuur nam vanaf de aftrap het initiatief. In de openingsfase werden een aantal leuke aanvallen op de mat gelegd, tot echt grote kansen leidde dat niet. Het zeer afwachtende De Graafschap kwam lange tijd nauwelijks van de eigen helft af, maar in de 26ste minuut mocht Jordy Tutuarima - uit een counter - redelijk vrij aanleggen. Het schot van de mee opgekomen verdediger ging echter ruim naast het doel van de Leeuwarders. Op het halfuur vloog de bal vanuit een corner, na een kopbal van Ted van de Pavert, via Michael Breij in eigen doel: 0-1. Vervolgens parkeerden de Superboeren de bus, en was het balbezit grotendeels voor de geel-blauwen. Op slag van rust spatte een uithaal van Robert Mühren op de vuisten van doelman Rody de Boer en dus bleef de gelijkmaker achterwege. 

De Leeuwarders begonnen met Giovanni Korte en Mitchel Paulissen op de plaatsen van Nick Doodeman en Ragnar Oratmangoen aan de tweede helft.

Het verversen van een aantal krachten - ook Maulun kwam snel binnen de lijnen - sorteerde effect toen de tweede helft een kwartier onderweg was. Uit een fraai opgezette aanval haalde Korte (assist Kallon) de trekker over: 1-1. Voorts golfde het spel bij vlagen razendsnel op en neer. In de zeventigste minuut verzuimden de bezoekers andermaal op voorsprong te komen; Jasper van Heertum kopte voor open doel hoog over. Vijf minuten daarna werd een pegel van Mitchel Paulissen gekraakt. In de laatste tien minuten van de officiele speeltijd leken beide elftallen er nog een zege uit te willen slepen, maar in de extra drie minuten werd voor de vrede getekend. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch ('81 Nieuwpoort), Schouten, Bangura, Hoedemakers, Breij ('57 Maulun), Oratmangoen ('46 Paulissen), Doodeman ('46 Korte), Mühren, Kallon ('74 Sambissa)

Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 0-1 Breij e.d. ('31), 1-1 Korte ('60)

Scheidsrechter Jochem Kamphuis gaf geel aan Schouten, Bangura (SC Cambuur) en Verbeek (De Graafschap).

Aantal toeschouwers: 2400

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut