Koningsspringen 2021 met meer dan honderd deelnemers

STIENS - SGC Stiens, Unitas Menaldum en V & K Leeuwarden sloegen her afgelopen weekend de handen ineen voor de jeugd van hun clubs. Al maanden kan er niet geturnd worden in de gymzalen en zijn de leden aangewezen op een buitenprogramma. Als voorloper op Koningsdag sloegen de drie verenigingen de handen daarom ineen.

Een locatie werd gevonden in Stiens achter sporthal it Gryn. Eigen materialen werden geregeld, zoals onder meer tumblingbanen, minitrampolines, trampolines, balken en ook nog klein materiaal.

Van tevoren was het gezien het deelnemersaantal al een groot succes. In diverse rondes kwamen ruim 110 jongens en meisjes in actie. Uiteraard alles coronaproof. De jongste deelneemster was drie de oudste achttien jaar. Het weer werkte ook nog zeer goed mee. Het werd een geslaagde dag vol met positieve geluiden. Zowel kinderen als ouders waren zeer blij dat er iets leuks georganiseerd was, binnen de geldende beperkingen. Ook de leiding kijkt zeer tevreden terug op deze Koningsspringen 2021. Het plan is om hier een jaarlijkse traditie van te maken.