Cambuur kampioen Keuken Kampioen Divisie 2020-2021 na uitzege op Jong AZ

ALKMAAR - SC Cambuur rekende vrijdagavond 23 april in het AFAS Stadion ook af met Jong AZ. De geel-blauwen bleken met 2-4 te sterk voor de thuisclub.

ALKMAAR - SC Cambuur rekende vrijdagavond 23 april in het AFAS Stadion ook af met Jong AZ. De geel-blauwen bleken met 2-4 te sterk voor de thuisclub.

De Leeuwarders zijn dankzij de zege op de Alkmaarders verzekerd van het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap, de nummer 2 van de ranglijst bij het ingaan van deze speelronde, liep namelijk thuis averij op tegen Almere City FC (2-2) en daarom is SC Cambuur door niemand meer in te halen.

Wedstrijdverloop

SC Cambuur was vanaf de aftrap veruit het meest in balbezit. In de twaalfe minuut werd terecht, maar met enig fortuin, de leiding genomen. Een voorzet van Jarchinio Antonia belandde via Peer Koopmeiners in eigen doel: 0-1. In de zeventiende minuut verdubbelde Robert Mühren (assist Oratmangoen) de marge: 0-2. Nog voor de eerste helft halverwege was pikte ook Kallon, uit een perfect uitgevoerde counter, op aangeven van Antonia een goal mee: 0-3. Na ruim een halfuur moest Sonny Stevens voor het eerst echt aan de bak. De sluitpost bracht prima redding na een kopkans van Yusuf Barasi uit een corner. In de 41ste minuut namen de Leeuwarders verder afstand. Erik Schouten kopte raak uit een door Hoedemakers genomen corner: 0-4.

Zonder wijzigingen werd door de geel-blauwen aan de tweede helft begonnen.

De Leeuwarders kwamen niet bepaald gedreven uit de kleedkamer. Negen minuten na de spelhervatting deed Yusuf Barasi dan ook iets terug namens de thuisploeg: 1-4. Drie minuten daarna haalde Barasi andermaal de trekker over: 2-4. Voorts ging het spel redelijk op en neer en kregen beide elftallen mogelijkheden. In de 87ste minuut leek een vijfde Leeuwarder in de maak. Nick Doodeman zag zijn pegel op de paal ketsen. Uiteindelijk veranderde er dus niets meer aan de stand...... En omdat De Graafschap averij opliep tegen Almere was dat meer dan genoeg voor HET KAMPIOENSCHAP VAN DE KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE SEIZOEN 2020/2021 !!! 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch ('88 Kramer), Schouten, Bangura, Hoedemakers, Breij ('84 Ter Heide), Oratmangoen ('71 Paulissen), Antonia ('84 Doodeman), Mühren, Kallon ('88 Korte)

Karakteristieken

Uitslag: 2-4 (1-4)

Scoreverloop: 0-1 Koopmeiners e.d. ('12), 0-2 Mühren ('17), 0-3 Kallon ('21), 0-4 Schouten ('41), 1-4 Barasi ('54), 2-4 Barasi ('57)

Scheidsrechter Richard Martens gaf geel aan Taabouni, Gemmel (Jong AZ) en Schmidt (SC Cambuur).

Aantal toeschouwers: 0

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut