SC Cambuur ongewijzigd tegen Helmond Sport in jacht op officieuze promotie

LEEUWARDEN - SC Cambuur speelt vrijdag een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. In het Cambuurstadion wordt om 20.00 uur afgetrapt.

De Leeuwarders zijn bij een overwinning officieus verzekerd van promotie. Officieus (en dus niet officieel) omdat Almere City, de nummer 3 van de ranglijst, in punten gelijk kan komen en theoretisch het bizar goede doelsaldo van SC Cambuur zou kunnen verbeteren. 

Henk de Jong over de aankomende wedstrijd: ,,Helmond Sport doet het momenteel prima in de periode dus we zullen echt wel ons beste spel moeten laten zien. Als we morgen winnen is het klaar wat promotie betreft. De familie Mühren heeft een rekenkoning in huis dus we kennen de scenario's. We willen het seizoen zo goed mogelijk afronden. De titel pakken en ook nog een keer periodekampioen proberen te worden hoort daar ook bij."

Inzetbaarheid spelers

Stanley Akoy en Robin Maulun ontbreken wegens blessures. Maulun is er waarschijnlijk volgende week weer bij.

'Op scherp'

Calvin Mac-Intosch en Issa Kallon (beiden hebben vier kaarten 'op zak') moeten bij een volgende gele prent een duel schorsing uitzitten.

Vermoedelijke opstelling Cambuur 

Op basis van de laatste training en onder voorbehoud van de wekelijkse coronatesten wordt waarschijnlijk gestart met onderstaande elf:
Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura, Hoedemakers, Breij, Oratmangoen, Antonia, Mühren, Kallon

Arbitrage

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf.

 

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut