Schmidt nieuwe hoofdtrainer L.A.C. Frisia

LEEUWARDEN – Daniël Schmidt is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van "L.A.C. Frisia 1883" zondag 1. De 43-jarige trainer tekende onlangs op de Magere Weide zijn contract en volgt daarmee Germain Beck op.

Schmidt wordt hoofdtrainer van Frisia’s vlaggenschip zondag 1 uitkomend in de 2e klasse K. Eerder was Schmidt hooftrainer bij onder andere DTD, CVVO, vv Waterpoort Boys en S.V. Oeverzwaluwen en daarnaast al meer dan twintig jaar werkzaam als sportdocent in het VMBO.

De nieuwe trainer is overigens geen onbekende voor de club. Schmidt zette zijn eerste voetbalstappen in het geel-blauwe tenue van Frieslands oudste club en speelde tot 1995 in de jeugd. Van 2001 tot 2005 kwam hij uit voor Frisia’s vlaggenschip en was hij assistent trainer van zondag 2, toen uitkomend in de 1e klasse en hoofdklasse.

Douwe Dijkstra, Bestuurslid Technische Zaken, is blij met de ‘nieuwe’ aanwinst en ook Schmidt is enthousiast om weer bij zijn oude club aan de slag te gaan waar hij niet alleen zijn eerste stappen zette als pupil en als trainer, maar ook zijn TC2 behaalde; een mooie opstap naar TC1.