'Geld ophalen voor vijftal Friese horecazaken'

LEEUWARDEN - Martijn Werkhoven (25) wilde vroeger dierenarts worden. Hij is momenteel werkzaam in het basisonderwijs. Binnenkort gaat Martijn de Elfstedentocht fietsen om de horeca te steunen. Dat en meer in de Doorloper van deze week.

Mijn motto:
Alleen maar liefde.

Wat ik vroeger altijd wilde worden:
Dierenarts. Alleen toen ik zag hoe een kat werd gecastreerd ben ik daar op teruggekomen.

Ik werd uiteindelijk:
Leerkracht in het basisonderwijs en binnenkort muziekdocent bij de Kunstkade.

Wat mijn beroep speciaal maakt:
Kleine gesprekken over het leven vind ik heel bijzonder. Ook vind ik het contact met de leerlingen erg leuk. Ik kreeg bijvoorbeeld met Sinterklaas een shampoo van een leerling. De leerling beweerde dat deze shampoo mij zou helpen met het vinden van een vriendin. Dat zijn echt dingen waar ik om moet lachen en waar ik later nog van kan genieten.

Waarover meer gesproken zou moeten worden:
Mentale gezondheid. Vooral voor de jongeren is deze crisis mentaal zwaar. Ik heb een baan als leerkracht en ik ga elke dag naar mijn werk, dus ik ben nog wel redelijk onder de mensen. Veel jongeren zitten hele dagen thuis en dat moet wat doen met je mentale gezondheid. Veel jongeren voelen zich alleen en het perspectief is soms ook ver te zoeken. Ik hoop echt dat deze jongeren de crisis goed doorkomen en dat we straks met z’n allen weer van het leven kunnen genieten.

Hoe ik de dagen sinds de maatregelen met betrekking tot het coronavirus invul:
Ik werk vier dagen in de week, en werk om de twee weken op de weekendschool. Verder ben ik druk met nieuwe muziek en ben ik begonnen met het maken van Tik Tok filmpjes. Ik vind het erg leuk om creatief te zijn en Tiktok is daar een mooi middel voor. 

Leeuwarden is voor mij:
Ik woon sinds november in Leeuwarden en ik voel mij hier al erg thuis. Ik kan niet wachten om de stad en de mensen verder te ontdekken.

Maak me wakker voor:
Een studiosessie. Ik zit momenteel vol nieuwe ideeën op het gebied van muziek dus ik kan niet wachten om weer muziek te maken in de studio.

De beste film/serie die ik ooit heb gezien:
Jurassic Park. Toen ik nog op de basisschool zat heb ik een hele lange periode gehad waar ik na school deze film ging zien en ging doorspoelen naar de stukjes met de dino’s. Het stomme is dat ik nog steeds een traantje kan laten van de muziek van Jurrassic park. Ik ben inmiddels vijfentwintig jaar maar toch blijf ik een zwak houden voor deze film.

Het mooiste televisieprogramma:
The office. Ik kan om deze serie hardop lachen. 

De meest irritante BN’er:
Geen. Ik irriteer mij in het algemeen niet zo snel aan dingen. 

Mijn favoriete hobby / sport / vrijetijdsbesteding:
Ik rap en maak filmpjes onder de naam Raptiel. Ik houd van muziek luisteren en maken. Tegenwoordig ben ik ook veel aan het fietsen omdat ik op vierentwintig april de Elfstedentocht ga fietsen voor de horeca in Friesland.

Waarom ik de Elfstedentocht fiets:
Om geld op te halen voor vijf horecazaken in Friesland: Ouwe Stoep (Leeuwarden), Eigentijds (Harlingen), Muziekcafe Scooter'S (Leeuwarden), De Bogt fen Guné (Franeker) en de Iniabar (Garijp). Deze ondernemingen hebben zichzelf niet opgegeven maar zijn opgegeven door familie, vrienden en klanten die niet willen dat hun favoriete horecaonderneming ten onder gaat aan deze crisis.

Hoe lezers een donatie kunnen doen en mij kunnen volgen:
Door te doneren via doneeractie.nl en dan op de naam Martijn Werkhoven zoeken. Ik ben te volgen via Instagram: ‘Raptiel5’ en op Facebook: ‘Martijn Werkhoven’.

 

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.