Cambuur verstevigt koppositie na overtuigende zege in Volendam

VOLENDAM - SC Cambuur heeft vrijdag 2 april de volle buit weten te pakken tegen FC Volendam. In het Kras Stadion zetten de geel-blauwen 'Het andere Oranje' met 0-3 opzij.

De Leeuwarders profiteerden derhalve optimaal van het feit dat De Graafschap (nummer twee bij aanvang van deze speelronde) verrassend met 0-3 onderuit ging tegen FC Dordrecht.  

Wedstrijdverloop

Het duel startte zeer enerverend. Francesco Antonucci dwong Sonny Stevens al in de eerste minuut tot een redding. Kort daarop kreeg Michael Breij aan de andere kant een enorme mogelijkheid; Joey Roggeveen keerde de inzet. De thuisclub had vervolgens (optisch) het betere van het spel, maar SC Cambuur nam in de achttiende minuut de leiding. Op aangeven van Michael Breij haalde Robert Mühren - voor de 28ste keer dit seizoen - de trekker over: 0-1. Breij (in stelling gebracht door Mühren) verdubbelde de marge nog binnen het halfuur middels een fraai schot van afstand: 0-2. In de 35ste minuut leek een derde Leeuwarder goal in de maak. Issa Kallon besloot echter voor eigen succes te gaan, terwijl er twee ploeggenoten hadden kunnen worden bediend. De vleugelaanvaller faalde zogezegd in de afwerking. Tot aan de rust konden de geel-blauwen vrij eenvoudig de comfortabele tussenstand consolideren.

Zonder wijzigingen werd aan de tweede helft begonnen.

Tien minuten na de spelhervatting was Mees Hoedemakers akelig dichtbij een doelpunt; Roggeveen voorkwam erger leed voor zijn ploeg. Halverwege de tweede helft stond bijna de aansluitingstreffer op het scorebord, toen Murkin vanuit een vrije trap de bal tegen de paal deed ketsen. In de tachtigste minuut gooide Michael Breij - na een prachtig hakje achter het standbeen langs van Mühren - de wedstrijd definitief in het slot: 0-3, en daar bleef het bij.

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura, Hoedemakers, Breij ('82 Ladan), Oratmangoen ('73 Ter Heide), Antonia ('73 Doodeman), Mühren, Kallon ('66 Sambissa)

Karakteristieken

Uitslag: 0-3 (0-2)

Scoreverloop: 0-1 Mühren ('18), 0-2 Breij ('27), 0-3 Breij ('80)

Scheidsrechter Ingmar Oostrom gaf geel aan Van de Ven, Murkin (FC Volendam) en Oratmangoen, Antonia (SC Cambuur)

Aantal toeschouwers: 0

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut