Baseball5 voor groepen 5 tot en met 8 in gemeente Leeuwarden

LEEUWARDEN - Stichting Spotlights organiseert op verschillende dagen in april, mei en juni voorrondes van het Leeuwarder Scholentoernooi Baseball5 voor de groepen 5 tot en met 8 van basisscholen in de gemeente Leeuwarden.

Baseball5 is een attractief en toegankelijk spel en leuk voor iedereen. Het is een eenvoudig te spelen combinatie van kaatsen en honk-/softbal. ,,Voor uitleg van de regels en natuurlijk om het spel met de kinderen te spelen komen we graag bij de scholen langs", aldus Marcel Weijers, initiatiefnemer van het evenement. Dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Leeuwarden kunnen de scholen ook deze editie weer gratis aan het toernooi meedoen.

,,Voor kinderen blijft beweging van groot belang zeker in deze toch wel vreemde tijd. Natuurlijk realiseren we ons dat er momenteel veel extra drukte op de basisscholen is, maar we nemen de volledige organisatie en uitvoering uit handen, uiteraard rekening houdend met de geldende maatregelen. En wat is er dan leuker dan met je klasgenoten meedoen aan zo’n super dynamisch, originele en bijzondere sport”, besluit Weijers.

Scholen die aan één van de voorrondes willen meedoen kunnen zich aanmelden via de site van Stichting Spotlights voor één van de beschikbare dagen of een passend moment in overleg. Later in het jaar volgt dan nog de finale van het Leeuwarder Scholenternooi Baseball5, waar teams van de deelnemende scholen per leeftijdsgroep om het kampioenschap strijden.

Kijk voor aanmelden en meer informatie over de stichting en de evenementen op www.stichtingspotlights.nl en www.facebook.com/stichtingspotlights.