Expositie Wijnjeterp in Abbinghahiem

LEEUWARDEN - De werken van Sylvia Wijnjeterp zijn momenteel in Abbingahiem te bewonderen. Deze tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met het Leeuwarder kunstbureau Art Connection en duurt tot en met 27 mei.

Sylvia (geboren in 1958) is vanaf haar jeugd al bezig met tekenen en schilderijen, en het stond eigenlijk van jongs af aan al vast dat ze hier verder mee zou gaan. Echter, zoals dat nou eenmaal gaat, is het anders gelopen. Maar de kunst zit toch in haar bloed, en het moest er een keer uitkomen.

Sylvia is autodidact, en volgt sinds 2005 les op Parnas, Centrum voor de Kunsten, in Leeuwarden. Hier krijgt ze les van dhr. Henk Krist, een bekend kunstenaar. Op dit moment is Sylvia, naast beeldend kunstenaar, in opleiding voor Grafisch designer. Sylvia is nu bezig met een serie van kunstenaars op het podium. Om het contrast tussen de donkere (zwarte) achtergrond en de heldere voorgrond te versterken wordt gebruik gemaakt van acrylverf voor de achtergrond en olieverf voor de voorgrond. De schilderijen beelden kunstenaars op het podium uit, ze bespelen een instrument, zingen of dansen. Hetgeen zeer intrigerend is, is hun passie voor hun kunst, en hoe dit te zien is in hun houding en gezichtsuitdrukking. De meeste kunstenaars hebben bij het uitvoeren van hun kunst hun ogen gesloten, om hun concentratie te vergroten. Deze passie en concentratie wil Sylvia graag tot uiting laten komen in haar schilderijen. Daarnaast heeft Sylvia ook veel dieren geschilderd en maakt af en toe een uitstapje naar een gebouw met een speciale historie.

Openingstijden: Elke dag van 8.30 tot 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op de websites: www.artconnectionexpo.nl en www.sw-design.nl.