Koploper SC Cambuur niet voorbij Go Ahead Eagles

DEVENTER - SC Cambuur heeft aan het bezoek bij Go Ahead Eagles slechts een punt over weten te houden. In de Adelaarshorst hadden de Leeuwarders recht op meer, maar wisten de Deventaren er - dankzij een ijzersterk keepende Gorter - een 0-0 gelijkspel uit te slepen.

Periodetitel

De Graafschap - bij het ingaan van deze speelronde bovenaan in de derde periode - bond Telstar aan de zegekar en legde derhalve beslag op de periodetitel. Bovendien verkleinde de ploeg uit Doetinchem de achterstand op SC Cambuur tot vier punten in de competitie.

Wedstrijdverloop

SC Cambuur nam vanaf de aftrap het initiatief en was in de openingsfase beduidend meer in balbezit dan de veelal afwachtende thuisploeg. Bijna een handvol kansen werden in de eerste 25 minuten gecreëerd door de Leeuwarders. Rondom het halfuur kropen de Deventenaren uit de schulp en waren ze prompt tot tweemaal toe binnen een minuut gevaarlijk. Voorts namen de geel-blauwen de touwtjes weer in handen, maar mogelijkheden om het duel open te breken bleven uit. 

Zonder wijzigingen werd aan de tweede helft begonnen.

Vier minuten na de spelhervatting noteerde Mees Hoedemakers dé kans van de wedstrijd. Zijn kanonskogel leek onstopbaar, maar keeper Jay Gorter bewees het tegendeel middels een geweldige reflex. Ook daarna speelde het spel zich - net als voor rust - voornamelijk op de helft van Go Ahead af en meldde Cambuur zich het meest bij het vijandelijke doel, waar Gorter met regelmaat al reddend een hoofdrol opeiste. Uiteindelijk bleef de brilstand tot aan het laatste fluitsignaal op het scorebord staan. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura, Hoedemakers, Maulun, Oratmangoen ('79 Ladan), Antonia ('60 Jacobs), Mühren, Korte

Karakteristieken

Uitslag: 0-0 (0-0)

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof gaf geel aan Kuipers, Brouwers (Go Ahead Eagles) en Schmidt (SC Cambuur). 

Aantal toeschouwers: 0

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut