Wethouders praten graag verder met FVC over verhuizing naar Middelsee

Voetbalclub FVC blijft welkom als gesprekspartner voor een nieuwe sportcomplex in de nieuwe Leeuwarder wijk Middelsee. Dit zegt PvdA-wethouder Hein de Haan.

De club, die nu met Blauw Wit op het complex Wiarda zit, was in beeld om te verhuizen naar Middelsee, aan de westkant van de Overijsselselaan. Na een enquête onder de leden besloot de club in januari echter om af te zien van zo’n verhuizing.

,,Jammer’’, vindt De Haan, die net als de andere wethouders verrast was. De gemeente zet namelijk in op een fors nieuw sportcomplex voor verschillende sportverenigingen. Er is ruimte voor zes velden en een sporthal. ,,In Middelsee komen 2400 woningen’’, benadrukt De Haan. Dat biedt dus ruimte voor ledenaanwas.

Burgemeester en wethouders hopen opnieuw met FVC in overleg te gaan. Zo niet, dan zoeken ze naar andere clubs die zich in de nieuwe wijk willen vestigen. Dit antwoordden ze op vragen die Gemeente Belangen Leeuwarden hierover stelde.

De gemeente had het clubgebouw van FVC op de oude plek al laten taxeren. Op basis hiervan zou de club dezelfde voorzieningen kunnen krijgen als nu het geval is.