Cambuur andermaal te sterk voor Almere City

ALMERE - SC Cambuur heeft Almere City FC zondagmiddag opnieuw weten te verslaan. De Leeuwarders bleken in het Yanmar Stadion een maatje te groot voor de club uit de polder: 0-2. Eerder dit seizoen versloegen de geel-blauwen de Almeerders zelfs nog met 7-2 in het Cambuurstadion.

Koploper SC Cambuur profiteerde derhalve optimaal van het puntenverlies van nummer twee De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem speelde vrijdagavond thuis met 1-1 gelijk tegen Jong AZ en staat nu op zes punten achterstand. Almere City FC (met een duel minder) moet een gat van liefst tien punten zien te overbruggen.

Wedstrijdverloop

De belangen waren groot en dat was te zien in de openingsfase, waarin het aftasten was en niks spannends voor de goals gebeurde. Nog net binnen het kwartier was Robert Mühren gevaarlijk. Het schot van de spits ging krap aan voorlangs. Het bleek een voorbode van wat zou gaan komen, want in de 25ste minuut nam een geduldig en solide SC Cambuur de leiding. Jarchinio Antonia kopte - na verlengen Mühren - raak uit een corner van Robin Maulun: 0-1. Vervolgens was het tempo laag en slaagden de Almeerders er niet in een vuist te maken. De Leeuwarders konden daarom vrij eenvoudig met voorsprong aan de thee. 

Zonder wijzigingen werd de wedstrijd hervat.

De eerste minuten van de tweede helft waren redelijk enerverend met aanvallen over en weer. Precies op het uur stoomde Mees Hoedemakers op in de as. De middenvelder zijn uithaal werd met grote moeite uit de rechterbenedenhoek geslagen door keeper Michael Woud. Voorts voerden de geel-blauwen de boventoon, en hing een tweede Leeuwarder doelpunt lange tijd in de lucht. Uiteindelijk kwam die bevrijdende treffer er ook. In de 87ste minuut bepaalde Ragnar Oratmangoen (assist Hoedemakers) de eindstand op 0-2, en dat was beslist niet geflatteerd. SC Cambuur was simpelweg een maatje te groot voor Almere City FC.

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura, Hoedemakers, Maulun ('90+2 Ter Heide), Oratmangoen ('90+2 Kramer), Antonia ('77 Sambissa), Mühren, Kallon ('62 Korte)

Karakteristieken

Uitslag: 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 0-1 Antonia ('25), 0-2 Oratmangoen ('87)

Scheidsrechter Siemen Mulder gaf geel aan Smeets, Koolwijk (Almere City FC) en Kallon, Mühren, Schmidt (SC Cambuur).

Aantal toeschouwers: 1351

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut