Schlichting schoenmode wordt flink vernieuwd

LEEUWARDEN - Schlichting schoenmode is momenteel druk doende met een grote verbouwing van de winkel op de hoek van het Naauw. De werkzaamheden zullen nog wel even gaan duren. Ondertussen worden de schoenen in een tijdelijk pand op de Nieuwstad 129 aan de man gebracht.

Mede eigenaar Schlichting Mariette Hulshoff: ,,Vorig voorjaar hoorden we dat de nieuwe eigenaar van het pand van plan was om het pand helemaal op te knappen. Er zaten nog asbestplaten in het plafond en dat kan echt niet meer. Het hele pand is ondertussen leeggestript, zowel de winkel als het magazijn. Normaal gesproken plan je dan een flinke verbouwingsopruiming. Zodoende hou je zo min mogelijk voorraad over en daarmee heb je de financiële mogelijkheden om de periode te overbruggen dat je dicht bent én om te investeren in de nieuwe inrichting. Dat zat er jammer genoeg afgelopen seizoen niet in. We hoopten nog op een goede omzet in december en januari, dat is normaal gesproken een goede periode voor de opruiming. Maar toen moesten we jammer genoeg vlak voor de kerstvakantie dicht.

Gelukkig hadden we al een Loint's webshop en daar hebben we onze andere merken aan toegevoegd. En nu versturen we niet alleen pakketjes, maar bezorgen ook aan huis en sinds deze week kunnen klanten een afspraak maken in de winkel. Alleen daarmee haal je lang de omzetten niet.

Op dit moment zijn we druk bezig om op een creatieve manier er weer een hele mooie winkel van te maken. We missen onze klanten, niet alleen de verkoop, maar ook zeker het persoonlijke contact: even een praatje en mensen kunnen helpen, zodat ze weer lekker kunnen lopen. En van nieuwe schoenen kan je soms gewoon ook heel erg blij worden.We hopen dat we heel snel weer open mogen."

Kijk voor meer informatie op de website: www.lointswebshop.nl.