Asieldier van de week | Cesar

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Cesar een wat gevoelige, maar zeer lieve oudere man.

Cesar is een oudere kattenkerel van ongeveer twaalf jaar oud. Hij is gecastreerd en klaar om te verhuizen naar een eigen huis.

Hij heeft waarschijnlijk een tijd op straat geleefd. Hij was mager en hongerig toen hij binnenkwam. Volgens mensen in de buurt liep hij er al weken, te schooien om eten. Hij zag er ook wat 'scruffy' uit en was hier meteen gek op onze brokjes. Wel een aandachtspuntje, want zijn maag-darmsysteem heeft waarschijnlijk een optater gehad van dat straatleven (en werkelijk alles eten wat maar leek op eten) waardoor hij gemakkelijk aan de diarree raakt. Hij zit hier nu aan de Gastro Intestinal brokjes, en daar doet meneer het heel goed op. We raden dan ook aan om hem aan die brokjes te houden. En schrik niet van diarree de eerste dagen na verhuizing, zo’n verandering in zijn leven kan zich even manifesteren in dunne ontlasting.

Cesar is een actieve kat die in huis ook best aanwezig zal kunnen zijn. Gen gezapige oude senior die alleen maar ligt te slapen, maar een actieve oudere vent die nog best een avontuurtje in zich heeft. Hij zou het heel fijn vinden als hij naar buiten kan in een veilige omgeving. En..... zorg ervoor dat je je broodjes, beleg, vlees, zuivel etc. een beetje in de gaten houdt. Cesar is er namelijk als de kippen bij als er wat te snaaien valt! Dat is een trekje die je moet kunnen waarderen, kan je dat niet dan wordt het al snel een irritatiepuntje.

Verder is Cesar gewoon een heel vriendelijke kat die vooraan staat voor een aai en een knuffel. En ook hij heeft zijn rustige en slaperige momentjes waar hij heerlijk kan liggen tukken in een warm mandje. Wegens zijn dieetvoer heeft hij hier nog niet bij andere katten gezeten en weten niet of hij het per se leuker vindt als enige kat, of juist gezelschap zou waarderen. Ook weten we niet of hij echt bij honden kan.

Mocht u interesse hebben voor Cesar of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op de website: www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.