Koploper SC Cambuur maatje te groot voor Jong FC Utrecht

UTRECHT - SC Cambuur heeft maandagavond eindelijk weer weten te winnen op vreemde bodem. Op Sportcomplex Zoudenbalch waren de Leeuwarders duidelijk te sterk voor Jong FC Utrecht: 1-3.

Afgelopen vrijdag werd op bezoek bij Jong Ajax (1-1) nog gelijkgespeeld en datzelfde gold voor het uitduel met NEC (0-0) op 17 januari. 

Wedstrijdverloop

De Leeuwarders namen - zoals mocht worden verwacht - vanaf de aftrap het initiatief. Nick Doodeman en Issa Kallon stonden in de openingsfase aan de basis van een paar veelbelovende aanvallen, maar tot schoten tussen de palen leidde dat niet. Jong FC Utrecht was wél af en toe gevaarlijk via de counter. In de negentiende minuut was het zelfs bijna raak voor de thuisclub. Uit de omschakeling kwam Jeredy Hilterman oog in oog met Sonny Stevens te staan. De doelman van SC Cambuur bracht geweldig redding. Het veldoverwicht van de geel-blauwen betaalde zich pas vlak voor de pauze uit in de stand. Robert Mühren werd in stelling gebracht door Ragnar Oratmangoen. Mühren wist daar, bijna vanzelfsprekend, raad mee en schoot zijn 25ste van het seizoen tegen de touwen: 0-1. 

Zonder wijzigingen werd aan de tweede helft begonnen.

Robin Maulun had meteen na de spelhervatting de marge kunnen verdubbelen. De middenvelder mikte de bal echter rakelings naast. In de 55ste minuut had ook Utrechtenaar Mohamed Mallahi het vizier niet op scherp staan, toen hij vanuit riante positie de bal hoog over het doel joeg. In de 58ste minuut was het de beurt aan Kallon om de trekker vergeten over te halen. Op het uur sloeg SC Cambuur alsnog toe; Giovanni Korte - pas ingevallen - leek aanvankelijk doel te treffen, maar het bleek een eigen goal van Huizing te zijn: 0-2. Voorts was het wachten op het moment dat een veel sterker Cambuur verder uit zou lopen. In de slotfase van het duel werd het waarachtig nog héél even spannend. Tim Pieters maakte de 1-2 in de 90ste minuut. Kallon verschafte de Leeuwarders snel lucht door een minuut daarna de 1-3 te maken en dat was tevens de eindstand. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Antonia, Mac-Intosch, Schouten, Bangura ('90+2 Kramer), Hoedemakers, Oratmangoen ('76 Ter Heide), Maulun, Doodeman ('53 Korte), Mühren, Kallon ('90+2 Ladan)

Karakteristieken

Uitslag: 1-3  (0-1)

Scoreverloop: 0-1 Mühren ('44), 0-2 Huizing ('61, eigen goal), 1-2 Pieters ('90), 1-3 Kallon ('90+1)

Scheidsrechter Clay Ruperti gaf geel aan Kluivert, El Bajiji (Jong FC Utrecht) en Oratmangoen (SC Cambuur). 

Aantal toeschouwers: 0

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut