Asieldieren van de week | Emme en Emma

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om twee Cochins: zware kippen dus.

Emme en Emma vormen een leuk kippenkoppeltje. Deze Cochins (een haan en een hen) zijn door een verhuizing bij ons gekomen. We zoeken dan ook voor hen samen een prachtig plekje waar ze verder rond mogen scharrelen.

Deze kippensoort staat omschreven als rustig met een mak karakter. Ze zijn hier dan ook niet heel druk. Ze vragen weinig ruimte, maar moeten natuurlijk wel lekker kunnen scharrelen in de tuin. Dit is beter voor ze, en ook nog eens een mooi gezicht. Ondanks dat het relatief makkelijke kippen zijn kan Emme wel goed kraaien, een plekje midden in een woonwijk is dan ook voor hen niet echt aan te raden. Omdat het samen een erg leuk koppel is plaatsen we deze twee leuke kippen ook echt alleen samen. Reacties op alleen de hen kunnen we dan ook niet in behandeling nemen. Wel mogen ze natuurlijk geplaatst worden bij iemand die al een of meerdere hennen heeft waar zij bijkomen.

Naast Emme en Emma hebben we nog drie hanen in de opvang zitten. Ook zij zoeken natuurlijk een goed plekje. Wilt u meer weten? Neem dan gerust een kijkje op onze site.

Mocht u interesse hebben in deze kippen of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op de website: www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.