SC Cambuur weer niet voorbij Jong Ajax

AMSTERDAM - SC Cambuur heeft andermaal tijdens deze competitie puntenverlies moeten incasseren tegen Jong Ajax. De Leeuwarders kwamen vrijdag, op Sportcomplex De Toekomst, niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Eerder dit seizoen (7 november, red.) moesten de geel-blauwen in het Cambuurstadion zelfs een 2-3 nederlaag slikken tegen Jong Ajax.

Wedstrijdverloop

Cambuur startte veelbelovend. Issa Kallon kwam in de eerste minuut vrij als een vogeltje naar binnen vanaf links en keeper Kjell Scherpen moest redding brengen na het schot in de korte hoek. In de achtste minuut was Sontje Hansen namens Jong Ajax gevaarlijk. Vlak daarna waren de Leeuwarders tot tweemaal toe (kansen Kallon en Doodeman) dichtbij de openingstreffer. Voorts kregen de Amsterdammers het middenveld stevig in handen en werden dus steeds sterker en dat kwam halverwege de eerste helft ook in de score tot uitdrukking. Naci Ünüvar was de gevierde man bij Jong Ajax: 1-0. Voorafgaand aan het doelpunt verstapte David Sambissa zich dermate vervelend met als gevolg dat hij gedwongen naar de kant moest. Alex Bangura was zijn vervanger. Op het halfuur voorkwam Sonny Stevens een grotere achterstand, toen Neraysho Kasanwirjo zomaar voor hem opdook. In de laatste minuten voor de pauze herpakte SC Cambuur zich, maar slaagde er niet in de opgelopen schade te repareren. 

Zonder wijzigingen begon SC Cambuur aan de tweede helft.

De Leeuwarders kwamen goed uit de kleedkamer en drukten de thuisclub - bij hen werd Ünüvar, de beste speler, vervangen in de pauze - flink achteruit. In de 49ste minuut viel de verdiende gelijkmaker. Nick Doodeman gaf de assist, Robert Mühren poeierde de bal gruwelijk hard tegen de touwen: 1-1. Ook daarna was het Cambuur dat de klok sloeg. Kansen op een voorsprong waren er eveneens, maar het ontbrak aan een tikkeltje geluk en scherpte voor de goal. Van dat laatste had Lassina Traoré evenzeer last in de extra tijd. De aanvaller schoot opzichtig over en liet dus na - tegen de verhouding in - de winnende te maken. De Leeuwarders blijven derhalve van nederlagen verschoond in uitduels deze competitie en staan nog altijd fier aan kop. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa ('23 Bangura), Ter Heide ('75 Kramer), Jacobs ('57 Breij), Maulun ('75 Oratmangoen), Doodeman ('57 Korte), Mühren, Kallon

Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (1-0)

Scoreverloop: 1-0 Ünüvar ('21), 1-1 Mühren ('49)

Scheidsrechter Erwin Blank gaf geel aan Douglas (Jong Ajax) en Schmidt, Jacobs, Mac-Intosch (SC Cambuur). 

Aantal toeschouwers: 0

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut