Pencak Silat óók in de vrieskou

LEEUWARDEN - Bongkot Friesland mag vanwege de coronamaatregelen voorlopig geen lessen en besloten vrouwengroep trainingen in de sportzaal houden. Er moest derhalve worden geïmproviseerd om toch nog iets te kunnen doen.

,,We zijn daarom in januari weer met onze Outdoor Training gestart”, zegt George Fredriksz, hoofdleraar en trainer van Bongkot Friesland. ,,Vaak onder verre van ideale weersomstandigheden, maar onze leden zijn maar wat blij dat ze toch hun favoriete sport kunnen blijven beoefenen. Maar ze moeten zich élke vrijdag wel steeds opnieuw aanmelden voor deelname aan de zaterdagse training."

Volgens Fredriksz is de Outdoor Training in zijn geheel conform de voorschriften van de Rijksoverheid en het sportprotocol van NOC*NSF ingericht. Buiten mag iedereen vanaf achttien jaar alléén trainen op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen. Maar de jeugd tot achttien jaar mag buiten in groepsverband blijven sporten, zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen. 

De Pencak Silat wedstrijden liggen al bijna een jaar stil en volgens George Fredriksz snakt iedereen ernaar om weer drie tot vier keer in de week binnen te mogen trainen.