Asieldieren van de week bij De Wissel | Dia en Dio

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat andermaal om Dia en Dio, twee prachtige en ook lieve poolhonden van naar schatting 9 jaar. Twee maanden geleden werden de twee ook al onder de aandacht gebracht.

Ze zijn samen op straat gevonden en ondanks de vele tips en zoekpogingen hebben we geen eigenaar kunnen achterhalen. Hun achtergrond en echte namen kennen we niet, want ze waren niet gechipt. 

Ze zijn ontzettend lief, echte allemansvrienden. Ze houden van aandacht en kunnen heerlijk knuffelen. Dia en Dio vinden het heerlijk om buiten te zijn, maar zijn geen honden om permanent buiten te blijven. Dan gaan ze echt de aandacht missen. Het liefst zijn ze veel bij je.

Het zijn fijne honden om mee te gaan wandelen. Ze lopen lekker mee aan de lijn. Buiten in de speelweide vermaken ze zich ook prima, maar liggen het liefst met je te kroelen. Hun neuzen werken wel als de beste en het is niet echt vertrouwd om ze buiten los te laten, aangezien ze ook niet luisteren gaan ze dan echt hun eigen gang. Maar heeft u een goed afgezette tuin of erf, dan kunnen ze heerlijk buiten rond het huis scharrelen.

Op honden reageren ze wat wisselend. Het ligt een beetje aan hun voorkeur hoe dat gaat. Is de andere hond ook pittig dan kunnen ze best even uitvallen. Maar is de andere hond rustig en kalm, dan kunnen ze keurig netjes de ander passeren zonder uitvallen. We weten niet zeker of ze bij katten kunnen.

Zoals de meeste poolhonden kunnen ook deze twee wel aardig huilen! Een drukke woonwijk raden we dus niet aan. We denken dat ze niet echt gemaakt zijn om alleen thuis te zijn en zoeken daarom naar mensen die ze niet veel alleen hoeven te laten.

Beide blijken beginnende vergroeiing te vertonen in de rug en bij beiden is de linkerheup minder mooi in aanleg dan de rechterheup. Gelukkig is er nog geen artrose te ontdekken. En wanneer ze wel pijnklachten gaan vertonen, dan aan de pijnstilling zetten. Dat is best iets om rekening mee te houden. Vanwege deze klachten plaatsen we ze liever niet bij kleine kinderen. 

Omdat ze echt een koppeltje zijn gaan we eerst op zoek naar mensen die ze mogelijk allebei willen adopteren. Voorlopig gaan we daarom nog niet in op verzoeken om ze alleen te herplaatsen.

Mocht u interesse hebben in deze prachtige poolhonden of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op de website: www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.