Unieke samenwerking: Dikke van Dale opent deuren vanuit Jumbo

LEEUWARDEN - Ja, u leest het goed! Sinds 11 februari is er een mini Dikke van Dale gevestigd binnen de muren van de Jumbo Van Loonstraat. De producten van 'De Dikke' vindt u voortaan iedere week van donderdag tot en met zondag in dit filiaal van Jumbo te Huizum.

Jacquelina Dijkstra, eigenaresse De Dikke van Dale: ,,Stilzitten in deze uitdagende periode is niets voor ons. Ingegeven door de steun van onze gasten zijn wij aan het denken geslagen. De vraag naar onze 'welbekende' appeltaart was groot en heeft ons geïnspireerd tot een bijzondere stap. Kunnen onze gasten niet naar 'De Dikke', dan komt 'De Dikke' naar hen toe."

In de vooral creatieve stap wilden Jacob en Gerda Ruyter, ondernemers Jumbo Van Loonstraat, graag meedoen. ,,In deze tijden is samenwerken erg belangrijk en wij zien in 'De Dikke van Dale' een partner die voor dezelfde passie en ondernemerschap staat als wij."

En zo kreeg Dikke Delicatessen op donderdag 11 februari het licht te zien binnen de muren van de Jumbo Van Loonstraat. Vanaf de ingang loop je vrijwel direct tegen de karakteristieke blauwe gevel aan, die je herkent van de Nieuwestad. In deze mini Dikke van Dale vind je een assortiment van ambachtelijke en huisgemaakte producten. Naast de genoemde 'Dikke' appeltaart vind je er ook Licor 43-cheesecake, ambachtelijke pindakaas, aardbeienconfituur en wel vier verschillende smaken olijfolie. 

,,Via deze producten kunnen onze gasten toch een klein beetje genieten van de smaak en sfeer die ze normaal bij ons in de zaak kunnen vinden", aldus Jacquelina Dijkstra.