Koploper SC Cambuur verslaat ook laf MVV

LEEUWARDEN - SC Cambuur boekte zondag 31 januari tegen MVV alweer de zeventiende competitiezege van het seizoen. De Leeuwarders bleken in de 22ste speelronde veel te sterk voor de zeer verdedigend ingestelde ploeg uit Maastricht: 2-0.

De geel-blauwen staan dankzij de overwinning nu drie punten boven Almere City FC. De Almeerders spelen morgen een uitduel met NAC en kunnen bij een zege weer in punten gelijk komen. 

Wedstrijdverloop

SC Cambuur nam vanaf de aftrap duidelijk het initiatief. Ondanks een enorm veldoverwicht bleven kansen achterwege in de openingsfase omdat de bezoekers de bus nadrukkelijk voor de eigen '16' parkeerden. Halverwege de eerste helft kreeg Issa Kallon - op aangeven van Robert Mühren - een enorme mogelijkheid; Mike Havekotte, de goalie van MVV, redde formidabel. Kort daarop was Kallon andermaal gevaarlijk, maar nu ging de bal diagonaal voorlangs. Vervolgens slaagde de ploeg uit Maastricht erin de deur op slot te houden en dus werd met de brilstand gerust. 

Zonder wijzigingen werd aan de tweede helft begonnen.

De geel-blauwen braken al snel na de spelhervatting het duel open. Robert Mühren - wie anders - nam de treffer voor zijn rekening: 1-0. De assist op maat was van Jamie Jacobs. De bezoekers leken wakkergeschud na de tegentreffer, want ineens werd het duel een stuk levendiger omdat de Maastrichtenaren zowaar durfden aan te vallen. Na ruim een uur verdubbelden de manschappen van trainer Henk de Jong de marge. Mees Hoedemakers haalde van afstand, middels een droge schuiver, de trekker over: 2-0. De assist was van  Michael Breij. Hoewel de Leeuwarders de score daarna wel verder probeerden op te voeren, vervanderde er uiteindelijk niets meer aan de stand. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Jacobs, Maulun ('86 Paulissen), Breij ('72 Antonia), Mühren, Kallon ('86 Ladan)

Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (0-0)

Scoreverloop: 1-0 Mühren ('48), 2-0 Hoedemakers ('65)

Scheidsrechter Ingmar Oostrom hield de kaarten op zak.

Aantal toeschouwers: 0

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut