Doorloper | 'Ik geef dagelijks gratis online gezonde tips'

LEEUWARDEN - Ingrid Wassenaar (34) is hormoontherapeut, orthomoleculair voedingstherapeut en gezondheidscoach. Van oorsprong is zij verpleegkundige en nog een dag werkzaam in het onderwijs als docent verpleegkunde (Wilaarderburen ROC Friese Poort). Dat en meer in deze Doorloper.

Een relatie:
Ik woon samen met mijn vriend Niels en onze twee dochters Yfke (6 jaar) en Jeske (3 jaar).

Mijn motto:
Alles is mogelijk.

Waar ik van geniet:
Het leven. Toen alles nog normaal was, was ik dagelijks in Leeuwarden te vinden voor werk, borrel, sport of rondje shoppen in het centrum. 

Wie de leukste BN'er is:
Tjitske Reidinga. Ze is lekker puur, eerlijk en humoristisch.

Mooiste film/serie:
Lupin.

Maak me wakker voor:
Gratis shoppen, anywhere!

Als ik miljoenen zou winnen in een loterij dan:
Zou ik een afspraak maken met een financieel planner. Ik ben bang dat het anders snel op is. Ik ben een levensgenieter pur sang...

Wat ik iedereen gun:
Een stukje meer bewustzijn op het gebied van voeding en leefstijl. Helemaal in deze gekke coronatijden is het meer dan ooit belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Je lichaam voeden in plaats van vullen en luisteren naar wat je lichaam echt nodig heeft in plaats van symptomen bestrijden met medicatie en altijd maar doordenderen. Sinds januari 2020 heb ik mijn eigen praktijk (ruimte in het oude gebouw van De Friesland zorgverzekeraar in Leeuwarden) waar ik dagelijks vrouwen (en mannen!) help ze weer iets gezonder, fitter en energieker te laten voelen. Want dat is wat ik tegenwoordig veel zie en hoor. Mensen zijn vermoeid, voelen zich opgebrand, neerslachtig, kampen met gekke gezondheidskwaaltjes of zijn hormonaal uit balans. Ik vind dat schrikbarend. Het kan toch niet waar zijn dat we ons massaal zo akelig voelen?

Waar mijn passie ligt:
Mijn werk. Ik adem hormonen en alles wat met gezondheid te maken heeft. Ik vind het interessant om samen met iemand te kijken naar zijn/haar gezondheid. De puzzelstukjes weer op z’n plek te leggen.

Mijn drijfveer:
Het motiveert mij enorm om te zien dat na een tijdje weer een stralende, energieke en sexy vrouw tegenover mij zit, die ik aan het 'shinen' heb gekregen.

Aanleiding:
Jarenlang kampte ik zelf met vervelende gezondheidsklachten. Ik kreeg de ene naar de andere gekke kwaal en werd van het kastje naar de muur gestuurd. Met mijn verpleegkundige achtergrond en kritische karakter ging ik op onderzoek uit en er ging een wereld voor me open. Alle puzzelstukjes vielen op z’n plek. Een feest der herkenning . Daarnaast heb ik nooit geweten dat gezond eten zó lekker kon zijn. Ik heb het roer op een bepaald moment volledig omgegooid. Ben anders gaan eten én leven, heb verschillende studies gevolgd en raakte zo enthousiast, maar tegelijkertijd ook zo gefrustreerd, want hoe kon het zijn dat de reguliere zorg deze informatie niet deelt?

Het is inmiddels mijn missie om andere mensen te laten inzien wat het belang is van goede voeding en een gebalanceerde leefstijl en wat voor geweldig resultaten dit heeft op je lichaam, gezondheid én je hormoonhuishouding. Ieder mens heeft het recht om zich weer fit, energiek en stralend te voelen.

Of ik saai ben? Of ik op geitenwollen sokken loop?
Dat laatste soms wel, maar saai ben ik totaal niet. Gezond eten en leven is alles behalve saai. Ik heb er juist meer energie voor teruggekregen, wat ervoor zorgt dat ik nog meer kan knallen en shinen. Ik ben op elk feestje te vinden, en nu ik bruis van de energie, vaak niet naar huis te slaan. Hahah. En af en toe geniet ik ook zeker van een minder gezonde keuze, niets mis mee. Zo lang je lichaam gezond is kan dit prima.

Je kunt mij volgen op:
Instagram (ingridwassenaar_hormonen) of via Facebook (hormonen, voeding en gezondheid) waar ik dagelijks tips en kennis deel op het gebied van hormonen, voeding en gezondheid. Mijn website (www.ingridwassenaar.nl) gaat binnenkort in de lucht, neem gerust een kijkje.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.