Hoofdtrainer Van Hiel langer bij VV Oosterlittens

EASTERLITTENS - Marc van Hiel zijn contract bij voetbalvereniging Oosterlittens is wederom met een jaar verlengd. Trainer en club gaan derhalve met elkaar door tot en met het seizoen 2021-2022. Van Hiel is reeds drie jaar eindverantwoordelijke in Easterlittens.

In het huidige seizoen zijn door de corona-maatregelen nog maar vier wedstrijden gespeeld en staat het eerste van VV Oosterlittens op een zevende plek in de derde klasse zondag.

Marc van Hiel: ,,Nog een jaar VVO. Nu voor het vierde jaar op rij. Er was een goed gevoel bij bestuur, staf, selectie en mijzelf om er nog een jaartje voor te gaan. Na de promotie in het eerste jaar en alle uitdagingen die hierbij zouden moeten horen, is vorig jaar helaas alles abrupt gestopt met de negende plaats als gevolg. Dit jaar met goede moed begonnen. Twee gewonnen en twee verloren en wederom is alles stil komen te liggen en we moeten nog maar zien wat de rest van het seizoen gaat brengen. We staan nu keurig op de zevende plaats. Dus aankomend seizoen een prachtige uitdaging voor deze jonge selectie, zeker ook omdat ik zeer benieuwd ben waar deze ploeg nu echt toe in staat is in de derde klasse als we een volledig seizoen draaien. VV Easterlittens is een mooie vereniging met korte lijntjes. Het bestuur en het jeugdbestuur, maar ook de voetballiefhebbers zijn zeer begaand met de vereniging. Er is een prima accommodatie, qua kantine en boxen, alleen laat het trainingsveld nog wel wat te wensen over. Gelukkig kunnen we bij slecht weer vaak uitwijken naar omliggende verenigingen met kunstgras. Een relatief jonge selectie waar nog voldoende rek in zit. Een staf die alles altijd tot in de puntjes wil regelen. Het tweede elftal dat bij blessures of schorsingen van de selectie altijd wel wil aansluiten. Tsja, wat wil je als trainer eigenlijk nog meer. Al met al dus meer dan genoeg redenen om zeker nog een jaar bij te tekenen."

Voorzitter Doede Ottema: ,,Wij zijn bij VV Oosterlittens erg verheugd met de mededeling dat onze hoofdtrainer Marc van Hiel en de gehele technische staf van onze selectieteams Elvir Hadzic (1ste elftal),  Minne Fokkens (1ste elftal), Willem Beimers (keeperstrainer) en Sjirk Jouwsma (2de team) van Oosterlittens (heren) ook volgend seizoen doorgaan bij onze vereniging. Ook onze (jeugd)trainers Meindert Atema en Olaf Atema hebben toegezegd volgend seizoen nog werkzaam te willen zijn voor onze voetbalvereniging en dat daar zijn we ook erg blij mee.

Het amateurvoetbal is door het Covid-19 virus dit seizoen gedegradeerd tot een absolute bijzaak en ook terecht. Gezond zijn en blijven is belangrijker dan een potje voetbal. Dat wil niet zeggen dat we het voetbal en de sociale contacten niet missen. In tegendeel! Het samen presteren en socialiseren in een voetbalteam en onze voetbalvereniging is een groot gemis, maar het is niet anders. Een seizoen met, zoals het nu lijkt, weinig tot geen voetbal is voor de meeste trainers en stafleden wel een extra reden om niet afscheid te nemen. Dit is niet de manier en het moment om te stoppen."