Asieldier van de week | Eelkje

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Eelkje, een leuke poes met wat karakter.

Maak kennis met Eelkje. Een eigenzinnige dame die de aandacht graag voor haar alleen wil. Helaas is er niet veel bekend over haar verleden. Ze is binnengekomen als zwerver. Maar wij weten haast wel zeker dat zij een baasje heeft gehad.

Eelkje is een lieve, maar bijzondere dame. Ze houdt van aandacht. Ze vindt het erg fijn als je met je hand over haar hoofdje aaid. Ze kan ook lekker langs je benen slingeren en kopjes geven. Alleen alle aandacht kan haar ook ineens teveel worden. Dan krijg je een corrigerende tik van haar. Maar wanneer ze er klaar mee is, laat ze nog niet altijd duidelijk merken. Oppakken is in ieder geval niet haar hobby. Eelkje zit bij ons in een verblijf met meerdere katten. Ze kan het niet accepteren als je even met een andere kat bezig bent. Madame vindt zichzelf namelijk wel het belangrijkst.

Wij zoeken voor Eelkje dan ook een huisje waar zij haar plekje niet hoeft te delen met andere katten. Omdat Eelkje nog niet altijd duidelijk laat weten wanneer ze wel klaar is met alle aandacht, is het misschien ook niet handig om haar te plaatsen in een huis met jonge kinderen. Dit in verband met dat zij dus wel kan uithalen. Eelkje zit hier veel buiten. Het zou dan ook  fijn zijn als ze ook lekker buiten mag rondneuzen.

Mocht u interesse hebben voor Eelkje of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op de website: www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.