Meer testcapaciteit CoronaTestNederland.nl

LEEUWARDEN - In navolging van de strengere maatregelen door de overheid en de minimale daling van het aantal nieuwe coronabesmettingen, vergroot CoronaTestNederland.nl haar testcapaciteit naar meer dan twintig teststraten. Daarmee hopen ondernemers Marc Notenboom en Wesley Zantinge uit Meppel hun steentje bij te dragen en de verspreiding verder in te kunnen dammen.

Binnen vijftien minuten een positieve dan wel negatieve uitslag, dat is het grote voordeel van sneltests. Covid.Limited zet zich met name in Noord-Nederland al maanden in voor iedereen die wil weten of hij het coronavirus heeft opgelopen en merkt dat er nog steeds veel behoefte is aan sneltests. Daarom zal het bedrijf vanaf nu op meer locaties coronatests aanbieden. Naast de plaatsen Assen, Bant, Biddinghuizen, Emmen, Groningen, Hoogeveen, Middenmeer, Stadskanaal en Zwolle is Covid.Limited nu ook te vinden in Dokkum, Leeuwarden, Drachten, Heerenveen, Appelscha, Steenwijk, Coevorden, Den Helder, Schagen, Middenmeer, Alkmaar en Hoorn. Het doel is om op korte termijn uit te breiden naar honderd locaties over heel Nederland.

Vanaf nu ook PCR-tests
Hiermee zetten ondernemers Wesley Zantinge (GMU.ONLINE) uit Meppel en Marc Notenboom (Mondkapjes.nl) een nieuwe stap in de zo dringend gewenste opschaling en versnelling van de testcapaciteit in Nederland. Dat is overigens niet het enige positieve nieuws, want Covid.Limited is, als een van de weinige bedrijven met teststraten, naast de bloedprik en swabtest ook gestart met het afnemen van PCR-tests aan de Noordbargerstraat in Emmen. Er wordt intussen hard gewerkt aan de mogelijkheid om deze test ook standaard op de andere locaties te kunnen afnemen.

Hoewel de eerste vaccinaties in Nederland begin januari zijn toegediend, blijven we achter ten opzichte van veel andere Europese landen. En dat staat nog los van het relatief beperkte aantal beschikbare vaccins, dat de komende tijd aangevuld moet gaan worden. De overheid heeft zelfs toegezegd om prikken in te zetten die aanvankelijk gereserveerd waren voor een tweede ronde.

Kijk voor meer informatie op de website: CoronaTestNederland.nl.