Lions Leowardia verzamelt vreemd en oud geld voor goed doel

GIEKERK - Via een verzamelzuil bij de Albert Heijn supermarkt in Giekerk verzamelen de leden van de Lionsclub Leeuwarden Leowardia momenteel vreemd en oud en geld in. De actie is bedoeld om oogoperaties in de derde wereld te kunnen bekostigen.

Iedereen heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen, en weet waarschijnlijk niet goed wat er mee moet gebeuren. Via de verzamelzuil in de supermarkt wordt er een zinvolle bestemming aan gegeven.

De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. De besteding gaat volgens het 'Robin Hood'-principe: rijken betalen voor armen. Elke €10,- van de actie verhoogt Wilde Ganzen tot €15,-. (Stichting Wilde Ganzen bestrijdt wereldwijd armoede, met kleine slimme projecten). Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie €30,- kost. Rijken betalen €15,- boven de kostprijs. Met de bijdrage van €15,- heeft de kliniek dan €30,- om een arme blinde te opereren, zonder dat hij of zij kosten hoeft te maken. Een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya staat online op www.vreemdenoudgeld.nl.

De Lionsclub Leeuwarden Leowardia is een van de vijftig clubs in Nederland die aan de actie deelneemt. Jaarlijks wordt ruim €150.000,- bijeengebracht, goed voor ruim 10.000 oogoperaties. Alle 1.4 miljoen Lions in 205 landen zijn onbetaalde vrijwilligers. Bij hen blijft nooit iets aan de strijkstok hangen. Daarom werd de charitatieve tak van de Lions door een UN agency tot de beste Niet Gouvernementele Organisatie (NGO) ter wereld uitgeroepen.

Kijk voor meer informatie op de website: www.vreemdenoudgeld.nl/de-actie.