Wat is het beste buurtinitiatief van 2020? Stem nu!

LEEUWARDEN - Kern met Pit daagt al ruim 40 jaar mensen in heel Nederland uit om hun droom voor hun buurt binnen een jaar te realiseren. Van het opzetten van een moestuin tot het aanleggen van een speeltuin en het restaureren van een molen tot bouwen van een klusschuur en het organiseren van een dorpstoneelstuk: als het de directe omgeving maar een impuls geeft.

Bijna honderd deelnemers van Kern met Pit 2020 hebben zelfs tijdens dit rare coronajaar hard gewerkt om hun droom te realiseren. Nu kun jij stemmen op het project dat volgens jou het beste buurtinitiatief is van 2020. Stem tot en met 20 januari via www.kernmetpit.nl en vergroot zo de kans voor jouw favoriete buurtinitiatief op de trofee én een prijs van liefst 1.500 euro.

Kern met Pit finale
De internetstemmen en de beoordeling van een vakjury bepalen beide voor 50 procent wie de trofeewinnaar wordt. Tijdens de Kern met Pit Dag op 23 januari 2021 worden de favorieten van elke provincie gekroond tot trofeewinnaar. Sommige provincies organiseren hiervoor een online bijeenkomst, anderen maken met alle projecten een afspraak om persoonlijk langs te gaan. Hoe dan ook wordt het een feestje in elke provincie!

De trofeewinnaars gaan door naar de landelijke finale van Kern met Pit tijdens het We doen het Samen! Festival op 5 juni 2021. Daar maken zij kans op de Gouden Pit van 3.000 euro.

Over Kern met Pit
Sinds de start van Kern met Pit, ruim 40 jaar geleden, zijn er duizenden lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation, wat zorgt voor een enorme boost. Zo zijn er al heel veel dromen voor de buurt waargemaakt.