Cambuur verspeelt punten in De Goffert

NIJMEGEN - SC Cambuur heeft zich tijdens deze speelronde niet weten te herstellen van de vorige week geleden thuisnederlaag tegen FC Volendam. In Stadion De Goffert liepen de Leeuwarders zondagmiddag 17 januari ook tegen puntenverlies aan tijdens het duel met NEC: 0-0.

De geel-blauwen gaan nog wel - op doelsaldo - aan kop in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City (winst bij Jong AZ) staat nu in punten gelijk. Nummer drie De Graafschap profiteerde door te zegevieren bij Roda JC en volgt nu op zes punten. 

Wedstrijdverloop

Het spel golfde in de openingsfase redelijk op en neer, met de Leeuwarders het meest aan de bal. SC Cambuur noteerde in de zesde minuut de eerste flinke mogelijkheid: Joris Kramer bediende Mitchel Paulissen, die op zijn beurt overkopte. In de dertiende minuut kreeg ook Calvin Mac-Intosch een riante kopkans, maar keeper Norbert Alblas redde fraai. Gaandeweg ging het tempo steeds meer naar beneden en daarmee zakte ook het niveau van de wedstrijd. Op het halfuur moest Giovanni Korte geblesseerd naar de kant, Jarchinio Antonia was zijn vervanger. In de 34ste minuut kreeg Javier Vet vrije doorgang richting het doel van Cambuur, maar zijn inzet was én te slap én ging recht in de handen van Stevens. In de 41ste minuut kwam Robert Mühren - na een prima voorzet van Doke Schmidt - een teenlengte tekort om binnen te prikken. Vlak daarna schoot Mühren - nu in stelling gebracht door Mac-Intosch - tegen de buitenkant paal.

Zonder nieuwe wijzigingen werd door de Leeuwarders aan de tweede helft begonnen.

Ook na rust nam SC Cambuur het initiatief. De thuisclub stichtte echter het eerste gevaar. Elayis Tavsan krulde de bal in de 52ste minuut krap aan langs de buitenkant kruising. Vervolgens waren de Leeuwarders tweemaal binnen een minuut kansrijk. Uit een corner kon de bal net niet worden binnengelopen en Issa Kallon zag een inzet tegen de paal ketsen. Voorts werd het er allemaal niet beter op en bleven mogelijkheden eveneens achterwege. De manschappen van trainer Henk de Jong leden in De Goffert derhalve duur puntenverlies met de brilstand. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Kramer, Bangura, Hoedemakers, Jacobs, Paulissen ('68 Maulun), Korte ('31 Antonia), Mühren, Kallon

Karakteristieken

Uitslag: 0-0 (0-0)

Scheidsrechter Edwin van de Graaf gaf geel aan Okita, Bruijn (NEC) en Mac-Intosch, Kramer (SC Cambuur). 

Aantal toeschouwers: 0 

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut