Slordig Cambuur onderuit tegen Volendam

LEEUWARDEN - SC Cambuur is er vrijdag niet in geslaagd de reeks van acht opeenvolgende zeges te verlengen. In eigen stadion kregen de Leeuwarders in een niet bepaald hoogstaand duel klop van FC Volendam: 0-1.

De geel-blauwen blijven ondanks het puntenverlies wel aan de leiding in de Keuken Kampioen Divisie. Concurrent Almere City volgt op twee punten. De manschappen van trainer Henk de Jong sleepten vanwege puntenverlies van Almere wél de tweede periodetitel in de wacht. 

Wedstrijdverloop

SC Cambuur startte onthutsend zwak en gaf in de vijfde minuut bijna een tegengoal weg. Joris Kramer, in de basis voor de geblesseerde Erik Schouten, beging een enorme blunder door de bal al dromend aan Samuele Mulattieri cadeau te doen. De Volendammer schrok waarschijnlijk van de enorme kans en mikte de bal - oog in oog met Sonny Stevens - tegen de buitenkant paal. Op het kwartier haalde Nick Doodeman, na een mooie combinatie, snoeihard uit vanaf rand '16' Cambuur. Het schot werd geblokt door Doke Schmidt. Vervolgens kwamen de Leeuwarders korte tijd iets beter in het spel en noteerde Schmidt een geweldige kans in de 21ste minuut. Het vlammende diagonale schot van de mee opgekomen rechtsback werd ternauwernood voor de kruising uit de doelmond geslagen door keeper Joey Roggeveen. Tot aan de pauze golfde het - van beide kanten - slordige spel op en neer, doelpunten bleven achterwege.

Zonder wijzigingen werd door de Leeuwarders aan de tweede helft begonnen.

Het 'andere oranje' leek in de 53ste minuut vanuit de counter op weg naar de openingstreffer, ware het niet dat Calvin Mac-Intosch de eventuele assist op maat - middels een formidabele sliding - voorkwam. Een minuut later counterde Cambuur bijna naar een voorsprong. Robert Mühren bediende Jamie Jacobs, die op zijn beurt hoog over schoot. Meteen daarna was het aan de andere kant penibel: Boy Deul zag een schot van afstand rakelings het doel missen. In de 74ste minuut ontbrak het Mühren aan een beetje geluk toen hij de bal tegen de paal schoot. Drie minuten voor tijd bracht Samuele Mulattieri FC Volendam - en dat was niet onverdiend - aan de leiding: 0-1 en tevens de eindstand. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch ('89 Ladan), Kramer, Sambissa, Hoedemakers, Jacobs, Paulissen, Korte ('68 Antonia), Mühren, Kallon ('85 Breij)

Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 0-1 Mulattieri ('87)

Scheidsrechter Pol van Boekel gaf geel aan Kramer, Schmidt (SC Cambuur) en Van de Ven, Murkin (FC Volendam).

Aantal toeschouwers: 0

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut