SC Cambuur start 2021 met royale uitzege op FC Eindhoven

EINDHOVEN - SC Cambuur is zondag 3 januari prima aan de tweede seizoenshelft begonnen. In het Jan Louwers Stadion waren de Leeuwarders met 2-5 veel te sterk voor FC Eindhoven.

De geel-blauwen boekten alweer de achtste competitiezege in successie en gaan derhalve nog altijd fier aan kop in de Keuken Kampioen Divisie.

Wedstrijdverloop

SC Cambuur kende een bliksemstart. Robert Mühren brak - op aangeven van Mitchel Paulissen - al in de vierde minuut de ban: 0-1. Het was alweer de zestiende goal van Mühren in het seizoen 2020-2021. Op het kwartier pakte Mühren seizoenstreffer nummer zeventien mee, dit keer na een assist van Giovanni Korte: 0-2. Issa Kallon deed de Eindhovenaren halverwege de eerste helft nog meer pijn. De vleugelflitser verraste zichzelf, maar vooral doelman Ruud Swinkels, toen een afzwaaiende voorzet bij de eerste paal het doel inkabbelde: 0-3. Op het halfuur deed Joey Sleegers - via een mooie combinatie - namens FC Eindhoven iets terug: 1-3. Calvin Mac-Intosch zette - uit een corner van Mees Hoedemakers - de marge in de 34ste minuut middels een kopgoal weer op drie: 1-4. In de 36ste minuut werd het allemaal nog vervelender voor de thuisploeg. Mawouna Amevor kreeg direct rood - zwaar bestraft - na een overtreding op Mühren en dus moesten de Eindhovenaren met tien man verder. In de veertigste minuut strooide Mühren nog meer zout in de wonde van de thuisclub door een penalty (toegekend na vloeren Mac-Intosch) onberispelijk tegen het net te jassen: 1-5. Mühren krikte zijn seizoenstotaal daarmee op naar achttien treffers.  

Zonder wijzigingen werd door de Leeuwarders aan de tweede helft begonnen.

Vrij snel na de spelhervatting kregen eerst Korte, vervolgens Schmidt en ook Hoedemakers riante mogelijkheden. Voorts bleven de geel-blauwen naar meer zoeken. Totaal onverwacht troffen de Eindhovenaren in de 64ste minuut andermaal doel. Pieter Bogaers, pas ingevallen, verzachtte het leed van de thuisploeg: 2-5. De Leeuwarders behielden tot het einde van de wedstrijd het betere van het spel. Het tempo ging echter steeds verder omlaag en aan de stand veranderde dan ook niets meer. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch ('88 Nieuwpoort), Schouten, Sambissa ('69 Kramer), Hoedemakers, Jacobs ('69 Breij), Paulissen, Korte, Mühren ('88 Pouwels), Kallon ('69 Antonia)

Karakteristieken

Uitslag: 2-5 (1-5)

Scoreverloop: 0-1 Mühren ('4), 0-2 Mühren ('16), 0-3 Kallon ('22), 1-3 Sleegers ('29), 1-4 Mac-Intosch ('34), 1-5 Mühren ('40/pen.), 2-5 Bogaers ('64)

Scheidsrechter Erwin Blank gaf geel aan Van Son, Peijnenburg (FC Eindhoven)

Aantal toeschouwers: 0

Bijzonderheden: Amevor kreeg direct rood in de 36ste minuut

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut