Hoe rol je een overhemden mouw op?

Aangeboden door: heerenzaak.nl

Er zijn verschillende redenen en manieren om je mouwen op te stropen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je je kleding niet vies wilt maken. Of misschien is het tijd om hard aan het werk te gaan. Natuurlijk kun je het ook gewoon te warm hebben wanneer je een dikker shirt er over heen draagt. Het is dus iets met meerdere betekenissen.

In dit artikel hebben we het over de verschillende manieren van mouwen opstropen. De winter begint en je kunt thuis zitten te dicht bij de verwarming. Wellicht heb je dan iets aan een manier om je mouwen op te stropen. Benieuwd naar de vier manieren? Lees snel verder.

Manier 1: de hoge methode

De eerste methode en de meest geliefde methode onder mannen met grote onderarmen is de hoge methode. Deze mannen voeren vaak fysiek arbeid uit. Wanneer je echter deze methode wilt uitvoeren met een heren overhemd heb je vaak een overhemd nodig met een ruimere pasvorm. Denk aan modern fit of regular fit. Bij deze methode wordt de mouw in stukjes van vier centimeter omgeslagen tot het ongeveer tien centimeter hoger zit dan je elleboog. Tijdens het koken wordt ook de hoge methode aangeraden. Hierdoor worden je armen niet vies. Een nadeel aan deze methode: door overtollig stof krijg je sneller warm onder de oksels.

Manier 2: de simpele methode

De simpele methode wordt het meest gebruikt en wordt ook wel de standaard methode genoemd. Deze methode wordt voornamelijk gebruikt wanneer je voor een langere tijd je mouw opgestroopt wil dragen. Het houdt in dat je de mouwen omslaat in stukken zo groot als het manchet, totdat deze vijf centimeter onder de elleboog zit. 

Manier 3: de retro methode

De retro methode is een speciale methode. Het is een moeilijke methode, maar dat betekent niet dat het dient te ontwijken. Wat je bij deze methode doet is het volgende: plaats een band of elastiek rondom het overhemd en je bovenarm. Hier trek je het overhemd voorzichtig overheen, waardoor het er stijlvol uitziet. Het voordeel is dat door het elastiek de mouwen niet meer naar beneden zakken. Het nadeel is wel dat je continu met een elastiek om je bovenarmen loopt wat als niet prettig kan worden ervaren.

Manier 4: de gevorderde methode

Bij de laatste manier is het de bedoeling dat je de mouw in grote slagen omslaat. Doe dit tot de mouw boven de elleboog terecht komt. Sla de mouw dan nog één keer om, zodat het lijkt alsof de mouw in kleinere stroken is omgeslagen. Dit zorgt ervoor dat de mouw strak en kreukloos is omgeslagen. De mouw is nu strak en netjes opgevouwen. Deze methode is geschikt voor als je bijvoorbeeld in de horeca werkt als het warm is, of simpelweg voor afkoeling.

De don’ts bij het opstropen van mouwen

Wat belangrijk is bij het opstropen van je mouwen is dat je nooit je mouwen naar boven schuift of trekt. Wanneer je dit doet, komen er kreukels en kun je zelfs je mouwen kapot maken, omdat er op sommige plekken teveel druk komt te staan. Ook moet je erop letten dat je de knoopjes, die vaak halverwege je onderarm zitten, opendoet wanneer je de mouwen van je overhemd oprolt. Wanneer je dit niet doet kan ook dat beschadigen of kapot gaan. Wanneer je niet houdt van het oprollen van je overhemd, kijk dan eens in je heren kleding kast en trek wat coolers aan, zoals een poloshirt of T-shirt.