Cambuur uit beker gewipt door Eagles

LEEUWARDEN - SC Cambuur is er donderdagavond niet in geslaagd om de derde ronde van het bekertoernooi te bereiken. In het Cambuurstadion kregen de Leeuwarders met 1-2 klop van de Deventenaren.

Trainer Henk de Jong stuurde - ten opzichte van de recente competitieduels - een behoorlijk gewijzigde formatie het veld in tegen. 

Wedstrijdverloop

Cambuur was - en dat viel te verwachten vanwege de vele omzettingen - vanaf de aftrap duidelijk zoekende. Go Ahead Eagles had derhalve een licht veldoverwicht in de openingsfase. De eerste kansen waren dan ook voor de Deventenaren. In de zeventiende minuut bracht Sonny Stevens fraai redding na een afstandsschot van Erkan Eyibil, en in de 21ste minuut kopte Jacob Mulenga rakelings naast. In de 23ste minuut waren de geel-blauwen voor het eerst gevaarlijk. Jarchinio Antonia schoof de bal krap aan voorbij de tweede paal. Nog net binnen het halfuur nam SC Cambuur de leiding. Ragnar Oratmangoen - weggestoken door Michael Breij - haalde onberispelijk uit: 1-0. Oratmangoen moest wegens een blessure snel na zijn doelpunt worden gewisseld. Amper twee minuten later was het duel alweer in evenwicht: Luuk Brouwers kon na een vlotte aanval eenvoudig afronden: 1-1. In het restant van de eerste helft kregen de Leeuwarders steeds meer vat op de wedstrijd. Giovanni Korte was in de 45ste minuut met een schot voorlangs akeling dichtbij een treffer, maar voor de pauze veranderde er niets meer aan de stand.

Zonder nieuwe wijzigingen werd aan de tweede helft begonnen.

Drie minuten na de spelhervatting kreeg Maarten Pouwels een riante mogelijkheid. De spits kreeg de bal er - van zeer dichtbij - echter niet in. Op het uur nam Robin Maulun het Deventer doel onder vuur; Jay Gorter keerde de bal met de nodige moeite. In de 63ste minuut nam Go Ahead Eagles andermaal een voorsprong. Bradley van Hoeven scoorde op aangeven van Boyd Lucassen: 1-2. Vijf minuten daarna miste Giovanni Korte door van dichtbij naast te mikken. Een ogenblik later ging Mitchel Paulissen alleen op keeper Gorter af, maar arbiter Oostrom vergat de voordeelregel toe te passen en onderbrak het spel: weg enorme kans. De Leeuwarders probeerden er vervolgens met man en macht een verlenging uit te slepen. In de 88ste minuut leek Issa Kallon te gaan scoren; Gorter voorkwam de 2-2 echter middels een geweldige reflex. Uiteindelijk slaagde Cambuur er niet in om op gelijke hoogte te komen en dus viel het doek in het bekertoernooi. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Ter Heide ('79 Kallon), Nieuwpoort, Kramer, Bangura ('79 Sambissa), Hoedemakers ('64 Paulissen), Breij, Maulun, Antonia, Pouwels ('64 Jacobs), Oratmangoen ('32 Korte)

Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (1-1)

Scoreverloop: 1-0 Oratmangoen ('29), 1-1 Brouwers ('31), 1-2 Van Hoeven ('63)

Scheidsrechter Ingmar Oostrom gaf geel aan Bangura, Paulissen (SC Cambuur) en Brouwers (Go Ahead Eagles)

Aantal toeschouwers: 0

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut