Cambuur op tal van plaatsen gewijzigd tijdens bekerduel met Eagles

LEEUWARDEN - SC Cambuur neemt het donderdagavond in de tweede ronde van het bekertoernooi op tegen Go Ahead Eagles. In het Cambuurstadion wordt om 18.45 uur afgetrapt.

De Leeuwarders en Deventenaren kwamen elkaar dit seizoen al tegen in competitieverband. Op 11 september bleek 'Kowet' met 0-2 te sterk voor de geel-blauwen. 

Henk de Jong over de bekerwedstrijd: ,,Ik heb geen revanchegevoelens ten op zichte van de vorige wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, daar ben ik echt helemaal niet mee bezig. Morgen is een heel andere wedstrijd en ik hoop ver te komen in de beker. We hebben een heel brede en ook goede selectie. Ik geef daarom veel andere jongens een kans om zich te bewijzen. Ik wil ze belonen voor de 100% inzet die ze dit hele seizoen al elke dag laten zien. Ik laat alleen Stevens en Hoedemakers staan ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd."

Ziekenboeg 
Stanley Akoy is vanwege een zware knieblessure nog maanden uitgeschakeld. Delano Ladan is waarschijnlijk over een maand weer van de partij. Erik Schouten behoort morgen niet tot de selectie (vanwege hechtingen die hij overhield aan het laatste competitieduel tegen Jong AZ), maar is zondag wel beschikbaar tegen Excelsior.

Vermoedelijke opstelling Cambuur 
Onder voorbehoud van de coronatesten wordt waarschijnlijk gestart met onderstaande elf:
Stevens, Ter Heide, Nieuwpoort, Kramer, Bangura, Hoedemakers, Breij, Maulun, Antonia, Pouwels, Oratmangoen

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut