SC Cambuur verslaat ook Jong AZ

LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft zaterdag de zesde overwinning in successie weten te boeken. In eigen stadion bleken de Leeuwarders met 2-0 te sterk voor Jong AZ.

De geel-blauwen staan inmiddels op dertien competitiezeges na zestien speelronden, en gaan fier aan kop in de Keuken Kampioen Divisie.

Wedstrijdverloop

SC Cambuur nam meteen het initiatief en dat leidde al in de tweede minuut tot een grote mogelijkheid. Issa Kallon schoot vanaf links de bal in het zijnet. Ook Robert Mühren (tweemaal), Doke Schmidt en Jamie Jacobs namen het doel van Jong AZ - zonder succes - onder vuur in de openingsfase. In de 25ste minuut gaf David Sambissa de bal prima voor op Mühren, die op zijn beurt rakelings naast kopte: het was tot op dat moment de grootste kans van de wedstrijd. In de 37ste minuut deden de Alkmaarders voor het eerst van zich spreken. Sonny Stevens redde geweldig na een uithaal van Peer Koopmeiners. Kort daarop moest Stevens andermaal - en met succes - aan de bak. 

Zonder wijzigingen werd door de Leeuwarders aan de tweede helft begonnen.

Vijf minuten na de spelhervatting kopte Erik Schouten de bal krap aan over de lat. Vervolgens noteerden ook Mühren, Korte en Kallon kansen, maar ontbrak het aan een beetje geluk. In de 62ste minuut zat het de Leeuwarders mee. Issa Kallon werd gevloerd in de vijandelijke '16' en arbiter Martens wees resoluut naar de stip. Robert Mühren faalde niet vanaf elf meter: 1-0. Het was alweer de dertiende van het seizoen voor Mühren. De topscorer van Cambuur kopte in de 82ste minuut, op aangeven van Korte, luttele centimeters naast. Twee minuten later ontsnapten de geel-blauwen aan de gelijkmaker, toen Millen Baars tegen de paal schoot. In de extra tijd vloerde Gemmel - hij werd met rood bestraft - Jarchinio Antoinia in de '16'. De bal ging op de stip en ook nu was Mühren trefzeker: 2-0 en dat was tevens de eindstand. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt ('57 Ter Heide), Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Jacobs ('85 Kramer), Paulissen ('57 Maulun), Korte ('85 Antonia), Mühren, Kallon ('72 Oratmangoen)

Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (0-0)

Scoreverloop: 1-0 Mühren ('62/pen.), 2-0 Mühren ('90+4/pen.)

Scheidsrechter Richard Martens gaf geel aan Hoedemakers (SC Cambuur) en Allouch (Jong AZ).

Bijzonderheden: Fons Gemmel kreeg rood in de 94ste minuut

Aantal toeschouwers: 0

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut