Een bakje troost voor iedereen

GROU - Lionsclub Oostergoo steekt in december de voedselbank een helpende hand toe door middel van het inzamelen van Douwe Egberts waardepunten.

Negen jaar geleden namen enkele leden van Lionsclub Voorburg het initiatief om DE-waardepunten te verzamelen. Douwe Egberts ondersteunt deze actie en zet de punten om in pakken koffie, waarbij de fabrikant de opbrengst zelfs met ruim 15% verhoogt.

Wat in Voorburg begon als een spontane actie is inmiddels uitgegroeid tot een breed gedragen landelijke inzameling, waar ruim 120 Lionsclubs, alle voedselbanken in Nederland en ruim 10.000 vrijwilligers bij betrokken zijn.

Afgelopen editie mochten de voedselbanken in totaal 134.000 pakken koffie in ontvangst nemen. Daarmee kan een gezin om de twee weken worden voorzien van een pak koffie.

In Grou is de Jumbo (Stationsweg 38F) wederom bereid gevonden een door Douwe Egberts beschikbaar gestelde inzamelbox te plaatsen.

Nieuwe locaties voor het inleveren van de DE-waardepunten dit jaar zijn in Grou de Kringloopwinkel (Muldyk 3 te Grou), waar de box in de koffiecorner te vinden is, en in Akkrum de Hubo (Buorren 16 te Akkrum).

Het wordt enorm gewaardeerd, wanneer de waardepunten geteld en gebundeld per 500 punten of meervoud daarvan worden ingeleverd. Doe mee en geef ook uw D.E.-waardepunten een goede bestemming: Een bakje troost voor iedereen!