SC Cambuur bindt ook SC Telstar aan zegekar

VELSEN-ZUID - SC Cambuur heeft vrijdagavond de vijfde overwinning in successie weten te boeken. SC Telstar werd in het Rabobank IJmond Stadion moeizaam verslagen door de Leeuwarders: 1-2.

De geel-blauwen staan inmiddels op twaalf competitiezeges na vijftien speelronden, en gaan fier aan kop in de Keuken Kampioen Divisie.

Wedstrijdverloop

Telstar toonde veel dadendrang in de eerste minuten, zonder daarbij gevaarlijk te worden. Vanaf zo ongeveer de zevende minuut nam de thuisclub gas terug en pakte Cambuur het initiatief. De Leeuwarders zochten vervolgens geduldig naar een opening. Pas op het halfuur ontstond de eerste serieuze mogelijkheid. Bij de eerste paal mikte Jamie Jacobs krap aan naast. In de 35ste minuut reageerde Sonny Stevens attent op een uithaal van Glynor Plet (vanuit een counter). Tot aan de pauze behielden de geel-blauwen een overwicht, gescoord werd er echter niet. 

Zonder wijzigingen werd aan de tweede helft begonnen.

In de 54ste minuut kwam de thuisploeg vanuit een counter op voorsprong. Gyliano van Velzen gaf Stevens met een harde knal in de kruising het nakijken: 1-0. Vrijwel direct daarna was Jamie Jacobs akelig dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Jasper Schendelaar stond precies in de weg. Exact op het uur viel de 1-1 alsnog. Jacobs was de gevierde man bij Cambuur. In de 68ste minuut stond Van Velzen andermaal oog in oog met Stevens, maar dit keer stond de keeper precies goed opgesteld en voorkwam hij een nieuwe achterstand. In de 79ste minuut was daar ineens Robert Mühren. De spits schoot alweer zijn twaalfde van het seizoen tegen de touwen: 1-2. De overwinning kwam vervolgens amper in gevaar, al probeerde Telstar het nog wel.

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Kramer, Hoedemakers, Jacobs ('90+2 Oratmangoen), Paulissen ('65 Maulun), Breij ('75 Antonia), Mühren, Korte ('65 Kallon)

Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (0-0)

Scoreverloop: 1-0 Van Velzen ('54), 1-1 Jacobs ('61), 1-2 Mühren ('79)

Scheidsrechter Nagtegaal hield de kaarten op zak.

Aantal toeschouwers: 0

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut