Slieker vertoont premièrefilm Notturno

LEEUWARDEN - Notturno, een film in de categorie documentaire, geregisseerd door Gianfranco Rosi (Italië, 2020), is binnenkort te zien bij Slieker.

Impressionistische en weergaloze documentaire van IDFA-eregast Gianfranco Rosi (‘Fuocoammare’) over het dagelijks leven in de grensgebieden van Irak, Koerdistan, Libanon en Syrië.

Deze grensgebieden zijn getekend door oorlog. De geschiedenis van de regio is er een van onderdrukking, invasies, terrorisme, militaire coups, buitenlandse inmenging, corrupte regimes en dictators. Wie er woont, probeert niettemin een normaal leven te leiden, zo goed als dat gaat. Rosi, de documentairemaker die filmt als een schilder, laat de scènes voor zich spreken. Het schitterende camerawerk vormt de rode draad in zijn zoektocht naar menselijkheid.

De film duurt 100 minuten en is te bekijken op de volgende tijdstippen: donderdag 3 december om 20.30 uur; vrijdag 4 december om 21.10 uur; zaterdag 5 december om 20.50 uur; zondag 6 december om 13.10 uur en woensdag 9 december om 20.00 uur. 

Kijk voor meer informatie en speeldata van andere films op de website: www.sliekerfilm.nl