Cambuur verstevigt koppositie middels krappe zege op Jong PSV

EINDHOVEN - SC Cambuur heeft maandag 30 november alweer de elfde competitiezege weten te boeken. Op 'De Herdgang' waren de Leeuwarders nipt te sterk voor Jong PSV: 0-1.

De geel-blauwen zijn dankzij de overwinning nu drie punten los van Almere City FC. NAC en De Graafschap staan zelfs zes punten achter.

Wedstrijdverloop

Jong PSV had beslist geen ontzag voor SC Cambuur en noteerde al in de derde minuut een serieuze mogelijkheid. Yorbe Vertessen wipte oog in oog met Sonny Stevens de bal ruim naast. Vervolgens probeerden de Leeuwarders het spel te maken, maar was de passing veel te vaak slordig, waardoor de thuisploeg er in de omschakeling regelmatig gevaarlijk uitkwam. Gaandeweg deelde Jong PSV zelfs de lakens uit. Pas na ruim een halfuur creëerden de geel-blauwen voor het eerst een kans. De inzet van Giovanni Korte ging de tweede paal krap aan voorbij. Voorts was het aan Stevens te danken dat de Eindhovenaren niet met een (dik verdiende) voorsprong aan de thee gingen.

Met drie wijzigingen werd aan de tweede helft begonnen: Kallon, Bangura en Maulun vervingen Breij, Sambissa en Jacobs.

De omzettingen sorteerden langzaamaan effect. Het spel was niet bepaald oogstrelend, maar de Leeuwarders kwamen wél meer aan de bal, mede omdat de Eindhovenaren steeds vaker begonnen te knoeien. Middels een prima actie en dito afronding van Issa Kallon brak SC Cambuur in de 71ste minuut de ban: 0-1. In het restant van de wedstrijd speelden de manschappen van trainer Henk de Jong het duel zakelijk uit. Beste man aan de kant van Cambuur was Sonny Stevens. De keeper pakte zijn zesde 'clean sheet' en het houden van de nul bleek dus goud waard in Eindhoven.

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten ('74 Kramer), Sambissa ('46 Bangura), Hoedemakers, Jacobs ('46 Maulun), Paulissen, Breij ('46 Kallon), Mühren, Korte ('89 Antonia)

Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 0-1 Kallon ('71) 

Scheidsrechter Teuben gaf geel aan Schouten (SC Cambuur). 

Aantal toeschouwers: 0

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut