Asieldieren van de week | Ratjes

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om een aantal ratjes.

Deze drie rattenbroertjes van net een jaar oud hebben altijd een prima plekje gehad, maar moesten helaas herplaatst worden.

Ze zijn goed aan mensen gewend en vrij nieuwsgierig. Ze zijn in de opvang nog wel een beetje onder de indruk van alles. Dit kan komen door de nieuwe omgeving, maar mogelijk zijn ze ook überhaupt net wat minder stoer.

Snow is een wit/grijs gemeleerde rat, Van de drie heeft hij de meeste moeite met oppakken. Pasta is wit/beige met donkerrode ogen. Hij ziet minder, daarom moet je bij hem iets voorzichtiger zijn als je hem wilt oppakken. Aboe is een bruine rat die alles liever vanuit zijn veilige hangmat of slaapplek bekijkt, terwijl Snow als eerste naar voren komt, en Pasta nadat hij even alles in zich op heeft genomen. Voor meer foto's kunt u altijd even een kijkje nemen op onze site.

Deze drie zijn net als alle andere ratten erg intelligent. Ze zoeken dan ook een plekje waar ze voldoende ruimte krijgen, zowel mentaal als fysiek. Voor ratten is het beter als ze regelmatig even vrij buiten de kooi mogen bewegen en als ze voldoende afleiding krijgen. Dit kan zijn in de vorm van voerverrijking, spelletjes waarin ze voer moeten zoeken en/of lost moeten krijgen, maar ook door ze bijvoorbeeld leuke trucjes te leren.

Omdat ratten erg sociale dieren zijn en deze drie het onderling prima kunnen vinden worden ze alleen als trio herplaatst. Voor henzelf wel zo fijn en ook nog eens leuker, dan kunt u het sociale gedrag uitgebreid bestuderen.

Mocht u interesse hebben in deze broertjes of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op de website: www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.