Quake: muzikale dansvoorstelling in De Harmonie

LEEUWARDEN - Quake, de nieuwe productie van Theater Utrecht in samenwerking met DOX is binnenkort te zien in De Harmonie. Een energieke, ontwapenende en muzikale (dans)voorstelling van een groep aanstormende multitalenten over hoe het verleden in ons doorleeft.

Net als een aardbeving duizenden kilometers verderop hier een vloedgolf kan veroorzaken, zijn wij producten van onze geschiedenis. Quake wordt gemaakt door hartstochtelijk eerlijke performers die hun persoonlijke ‘quakes’ op verschillende plekken in de tijd en op de aarde hebben liggen.

In deze verrassende, fysieke voorstelling zien we jonge mensen vol zelfbewustzijn hun verhaal doen. Ze onderzoeken hoe hun verhaal samenhangt met de levensverhalen van de mensen om hen heen en ook jij wordt aangespoord om (opnieuw) jouw eigen levensverhaal onder ogen te zien. Zodat we niet vergeten dat we geschiedenis zijn.

Casper Vandeputte (regisseur): ,,Er lijkt een maatschappelijke tendens te zijn waarin steeds meer mensen zich verdiepen in waar ze vandaan komen, of dat nou is door hun stamboom uit te zoeken, een DNA-test te doen of door opnieuw in onze vaderlandse geschiedenis te duiken. We willen weten waar we van gemaakt zijn en wat ons heeft gevormd. Die kennis is verrijkend maar roept ook vragen op. Zijn we niets meer dan deeltjes die de bevingen doorgeven? Of kunnen we de schokgolven uit het verleden breken? Kunnen we loskomen van wat er voor ons is gebeurd?”

Het maakproces van deze voorstelling is een langdurig traject waarin intensieve werksessies van de choreografen, spelers en regisseur worden afgewisseld met weken om nieuw materiaal te schrijven. Zo ontstaat er tijd en ruimte voor de acht jonge dansende, pratende, zingende, professionele én selfmade talenten om elkaar te vinden op het podium. Hierbij werkt regisseur Casper Vandeputte samen met choreografen Melvin Fraenk en Cagdas Gülum en muzikale experts zoals Tom van Wee.

Quake is op vrijdag 11 december te zien in De Harmonie. Kijk voor meer informatie & tickets op de website: www.harmonie.nl.