Wethouder Kuiken ontvangt eerste exemplaar acht jaar Kunstkade magazine

LEEUWARDEN – Het jubileumboekje is vanochtend uitgereikt aan wethouder Hein Kuiken van gemeente Leeuwarden. Dit gebeurde tijdens een feestelijke overhandiging op IKC de Kinderkoepel, met 120 dansende leerlingen op het schoolplein.

Kunstkade blikt terug met coaches, educatief medewerkers, docenten, directeuren en natuurlijk de kinderen. De verhalen en interviews zijn gebundeld in een kleurrijk magazine. De digitale versie staat op www.schoolkade.nl.

Op 1 september van dit jaar bestond Kunstkade acht jaar. Kunstkade is begonnen op 1 september 2012 aan het Groot Schavernek. Sinds april 2019 gevestigd in het grote pand op Achter de Hoven. In die acht jaar is Kunstkade gegroeid van tien cultuurcoaches in 43 scholen, naar vijftien cultuurcoaches in alle 60 basisscholen.

,,Heel trots zijn we op de scholen", zo laat men weten namens Kunstkade. ,,Zij doen allemaal mee en zijn enthousiast over ons programma. Maar het meest trots zijn we op de kinderen. Wanneer ze genieten van de voorstellingen, hun best doen als ze zelf op het podium staan, hun passie ontwikkelen als ze ontdekken waar ze goed in zijn of ademloos kijken naar een bijzonder kunstwerk. Dat alles hopen we in de komende jaren voort te zetten! Daarom vieren we dit  jubileum met een boekje, waarin we laten zien wat er in acht jaar allemaal is gerealiseerd."