Extra aandacht voor sport en gezonde voeding op basisscholen

OENKERK - De basisscholen in Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen besteden aan het einde van het jaar extra aandacht aan sport en gezonde voeding. Wethouder Andries Bouwman opende maandag 23 november het jaarlijkse project ‘Kies voor Hart en Sport’ in sporthal De Hege Wâlden in Oenkerk.

,,De sportclinics maken het mogelijk om leerlingen enthousiast te maken voor sport en gezond eten", zegt wethouder Andries Bouwman. ,,Het is mooi om de kinderen zo fanatiek bezig te zien."

Zelf aan de slag
Leerlingen van groep 5 tot en met 8 doen in de sporthal uitdagende clinics die worden gegeven door verenigingen en/of stagiaires. Ook is er aandacht voor gezonde voeding en waterdrinken. Kinderen kunnen groente- en fruitsnacks proeven en er worden spelletjes gedaan om kinderen bewust te maken van gezonde voeding. Na de startdagen kunnen de scholen zelf aan de slag met de samengestelde lespakketten die bestaan uit theorie en praktijk. Daarnaast krijgen alle kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met sport naar keuze bij de verschillende sportaanbieders uit de regio.

Het jaarlijkse project ‘Kies voor Hart en Sport’ wordt georganiseerd door High five sportstimulering in samenwerking met JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) van de gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen.