​Cambuur terug aan kop na overwinning op Den Bosch

LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft vrijdagavond alweer de tiende competitiezege weten te boeken. De geel-blauwen bleken met 3-1 te sterk voor FC Den Bosch.

Het elftal van trainer Henk de Jong nam de eerste plaats op de ranglijst derhalve over van Almere City. De Almeerders komen straks nog in actie tegen Volendam en kunnen bij een overwinning de koppositie heroveren.

Wedstrijdverloop

De Bosschenaren kregen al in de tweede minuut een flinke mogelijkheid. Doelman Sonny Stevens reageerde solide na een diagonaal schot van Frank Sturing. Voorts domineerden de Leeuwarders, maar bleven echte kansen achterwege in de openingsfase. In de twintigste minuut meldden de bezoekers zich pas voor de tweede keer voor het doel van SC Cambuur en dit keer was het raak. Kevin Felida prikte van dichtbij binnen: 0-1. Op het halfuur had het zelfs 0-2 kunnen staan. Stevens voorkwam ternauwernood dat Felida andermaal scoorde. De geel-blauwen bleven veelvuldig de aanval zoeken, maar hadden of het vizier niet op scherp, of vonden keeper Van der Steen op hun weg. Uiteindelijk kreeg Cambuur in de veertigste minuut loon naar werken. Giovanni Korte, na voorbereidend werk van Mees Hoedemakers, bracht het duel in evenwicht: 1-1. 

Zonder wijzigingen werd aan de tweede helft begonnnen.

Vijf minuten na de spelhervatting waren de Leeuwarders zeer dichtbij een voorsprong. Calvin Mac-Intosch haalde uit, Van der Steen had de bal niet klem, waarna Robert Mühren uit de rebound miste. Op het uur haalde Mühren de trekker - na een fraaie balbehandeling van Issa Kallon - wél over: 2-1. Vervolgens gingen de manschappen van trainer Henk de Jong op jacht naar een derde treffer. Het leidde gauw tot meerdere kansen, en in de 76ste minuut gooide Kallon het duel middels een individuele actie in het slot: 3-1. In het laatste kwartier speelden de geel-blauwen de wedstrijd zakelijk uit. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch ('83 Kramer), Schouten, Sambissa ('78 Bangura), Hoedemakers, Jacobs ('55 Maulun), Paulissen, Antonia ('55 Kallon), Mühren, Korte ('83 Oratmangoen)

Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (1-1)

Scoreverloop: 0-1 Felida ('20), 1-1 Korte ('40), 2-1 Mühren ('65), 3-1 Kallon ('76)

Scheidsrechter Martin Pérez gaf geel aan D. Lambert (FC Den Bosch). 

Aantal toeschouwers: 0

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut