Meeuw speelt unieke actuele voorstelling in De Harmonie

LEEUWARDEN - Wat heb je nodig in coronatijd? Een hart onder de riem, een live ervaring met anderen, een gesprek over wat je hebt, maar ook over wat je mist. Op zaterdag 28 en zondag 29 november komt Meeuw jonge theatermakers met een voorstelling over ‘missen en verlangen’ naar De Harmonie.

In deze tijd waarin de wereld piepend en krakend tot stilstand komt en we meer dan ooit op onszelf zijn aangewezen, komen we erachter dat wat het met ons doet om allerlei vanzelfsprekendheden te moeten missen. Dat is de kern van het programma ‘Alleen in Surhuisterveen’ van Meeuw jonge theatermakers. ,,Van jong tot oud: iedereen kent het gevoel van missen. En het is grappig om te horen hoe anders iedereen het ervaart. Voor de één voelt het als iets heel fysieks, voor anderen is het vooral een emotioneel ding of een gedachte", aldus Wendy Viel, één van de programmamakers.

‘Alleen in Surhuisterveen’ is een gevarieerd programma met een aantal korte solo’s van jonge theatermakers over wat missen voor hen betekent. Het publiek speelt een gezelschapsspel waarbij er wordt nagedacht over wat zij kunnen missen en is er een gesprek met experts: een zeeman, een ex-gedetineerde en iemand die een ledemaat mist. Lisa Frenkel, ook programmamaker van ‘Alleen in Surhuisterveen’: ,,Zij vertellen tijdens het programma hoe het voelt om iets te missen en geven tips hoe met missen om te gaan. Ik zie er naar uit om het met elkaar te hebben over een gevoel dat we waarschijnlijk allemaal hebben gehad de afgelopen tijd. En dat je kunt luisteren naar hoe dat voor anderen is.”

‘Alleen in Surhuisterveen’ is vier keer te beleven op 28 en 29 november in De Harmonie. Het programma biedt plaats aan dertig personen per keer en duurt in totaal tachtig minuten. Kaarten zijn nu verkrijgbaar via de website: harmonie.nl.